Antena Căutare

Cum arată „degetul COVID-19”. Ce se întâmplă cu picioarele unor pacienți cu noul coronavirus. Atenție, imagini greu de privit! FOTO

Cinci tipuri de erupții cutanate afectează o parte dintre pacienții infectați cu noul coronavirus. Între acestea se numără „degetul COVID-19”, adică o erupție la degetele de la picioare ale bolnavilor. 

Cum arată „degetul COVID-19”. Ce se întâmplă cu picioarele unor pacienți cu noul coronavirus. Atenție, imagini greu de privit! FOTO Galerie
Cum arată „degetul COVID-19”. Ce se întâmplă cu picioarele unor pacienți cu noul coronavirus. Atenție, imagini greu de privit! FOTO | profimediaimages.ro

Potrivit BBC, aceste erupții tind să apară la pacienții cu COVID-19 tineri. Acestea au durat câteva zile.

Erupțiile se încadrează între simptomele date de virusuri. Un exemplu este cel al petelor ce indică varicela. Însă, în cazul COVID-19, acestea nu au fost recunoscute oficial, încă, drept indicii ale infectăriii.

Totuși, cercetătorii au spus că au fost surprinși să vadă atât de multe tipuri de iritații apar la pacienții cu COVID-19.

Cele cinci erupții ce au fost observate de medici la pacienții infectați cu noul coronavirus

Au existat multe rapoarte despre „degetul Covid” - o erupție cutanată ce apare pe degetele de la picioarele pacienților cu coronavirus, chiar și în absența altor simptome ale infectării.

Însă, cea mai frecventă formă de erupție cutanată întâlnită a fost reprezentată de unele denivelări mici și roșii, care tind să apară pe tors.

Ce se va întâmpla cu COVID-19 la vară! Ce temperaturi NU suportă coronavirusul. Epidemiolog: „Când termometrele indică atâtea grade, devine inactiv!”

„Este ciudat să vezi erupții diferite - iar unele dintre ele sunt destul de specifice. De obicei, erupțiile apar târziu, după manifestarea respiratorie a bolii, așa că nu ne ajută la diagnosticarea pacienților”, a spus doctorul și cercetătorul Ignacio Garcia-Doval pentru BBC.

Cum arată „degetul COVID-19”. Ce se întâmplă cu picioarele unor pacienți cu noul coronavirus. Atenție, imagini greu de privit! FOTO

Cum arată „degetul COVID-19”. Ce se întâmplă cu picioarele unor pacienți cu noul coronavirus. Atenție, imagini greu de privit! FOTO

bbc.com

Dermatologii din Spania au fost rugați să comunice detalii despre pacienții cu COVID pe care i-au văzut că au dezvoltat erupții cutanate în ultimele două săptămâni.

Bolnavii de COVID-19, predispuși la accidente vasculare cerebrale! Care sunt primele semne de AVC. Explicația președintelui Societăţii de Neurologie din România

Au fost 375 de cazuri în total, la care au identificat cinci tipuri de erupții cutanate:

  • Leziuni asimetrice în jurul mâinilor și picioarelor, care pot da mâncărimi sau pot fi dureroase. În general, la pacienții mai tineri, erupția a durat în medie 12 zile, a apărut mai târziu în cursul bolii și a fost asociateă cu infecții ușoare. Au reprezentat 19% din cazuri.
  • Focare de blistere mici, care provoacă adesea mâncărime, apărute pe trunchi și membre. Acestea au fost găsite la pacienții de vârstă mijlocie, au durat aproximativ 10 zile și au apărut înainte de alte simptome. (9%)
  • Pete ușor ridicate de culoare roz sau alb, care seamănă cu înțepătura de urzică și care de multe ori poduc mâncărime. Apar mai ales pe corp, dar uneori și pe palme. (19%)
  • Maculopapule - umflături roșii mici, plate și ridicate. Acestea au reprezentat 47% din cazuri. Au durat aproximativ șapte zile și au apărut în același timp cu alte simptome, dar au fost observate mai ales la pacienții cu infecții mai severe.
  • Livedo (cunoscut și sub denumirea de necroză) a fost prezent în 6% din cazuri. Pielea avea culoare roșie sau albastră, cu aspect de pânză de paianjen. Este un semn al circulației sanguine deficitare. Acest simptom a apărut la pacienții mai în vârstă, cu boli severe.

Totuși, experții au precizat că aceste erupții pot avea multe cauze și că sunt greu de diferențiat, în lipsa unei expertize medicale.

Cum se va circula cu mijloacele de transport în comun, după 15 mai! Putere mai mare pentru controlori! Ce reguli vor tre... Oficial! Cum se vor face înscrierile la grădiniță şi clasa pregătitoare, anul acesta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x