Vești bune pentru români. Ce se întâmplă cu cei care au conturile blocate din cauza datoriilor

Fiscul anunţă că intră în secolul vitezei. În 2020, ANAF a reuşit, în cele din urmă, să aducă un soft care ridică popririle în cel mult o oră. Iar cei care şi-au plătit datoriile nu vor mai sta cu toate conturile blocate.

Cea mai importantă schimbare este cea cu privire la popririle pe care ANAF le pune pe conturile bancare. De acum înainte, imediat după ce contribuabilii își vor plăti datoriile către stat, Autoritatea Naționala de Administrare Fiscala va trebui să ridice automat și poprirea. Potrivit ministrului, noul sistem lucrează aproape instant, astfel că oamenii vor trebui să aibă conturile deblocate în cel mult o oră.

Lista rușinii, făcută publică de ANAF. Cine sunt românii care sunt datornici la stat la finalul anului 2019

Pana acum ridicarea popririi puteaa să dureze chiar și câteva zile, iar 2019 a fost anul popririlor în România, ANAF încasând anul trecut, doar prin aceste modalități, aproape 3 miliarde și jumătate de lei.

Taxele auto, restituite de ANAF pentru 420.000 de români, în trei zile! Anunțul Fiscului

De asemenea, o altă schimbare adusă de Guvern vizează declarația unică privind impozitul pe venit și contibuțiile sociale. Termenul pentru depunerea acesteia a fost prelungit de pe data de 20 martie până pe 25 Mai și vine ca urmare a numeroaselor solicitări din partea ONG-urilor.

De asemenea, depunerea declarației unice pe venit și contribuții sociale va putea fi depusă până pe 25 mai.

Zodii norocoase în ziua de 21 septembrie 2021. 3 nativi care se vor bucura de reușite
Nativii se vor bucura de foarte multe surprize frumoase pe tot parcursul zilei. Se anunță o...
Horoscopul zilei de 22 septembrie 2021. Gemenii trebuie să aibă grijă de familie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 22 septembrie 2021 spune că munca grea abia acum începe pentru Gemeni....
Parteneri
Cine sunt femeile puternice care participă la Asia Express: Drumul Împăraților. Concurentele care s-au remarcat prin forță și determinare
Cel de-al patrulea sezon al competiției Asia Express a început și aduce în prim-plan echipe determinate, formate din concurenți unul și unul. Acestea se vor întrece într-o cursă care le va testa la maximum limitele în cursa pentru marele premiu, în valoare de 30 000 Euro. În Asia Express 2021, echipele participante sunt formate din vedete competitive, dornice să iasă din zona de confort. Descoperă cine sunt femeile puternice care participă la Asia Express: Drumul Împăraților.
Catine.ro
Ultimele știri