Antena Căutare

Vești bune pentru români. Ce se întâmplă cu cei care au conturile blocate din cauza datoriilor

Fiscul anunţă că intră în secolul vitezei. În 2020, ANAF a reuşit, în cele din urmă, să aducă un soft care ridică popririle în cel mult o oră. Iar cei care şi-au plătit datoriile nu vor mai sta cu toate conturile blocate.

Cea mai importantă schimbare este cea cu privire la popririle pe care ANAF le pune pe conturile bancare. De acum înainte, imediat după ce contribuabilii își vor plăti datoriile către stat, Autoritatea Naționala de Administrare Fiscala va trebui să ridice automat și poprirea. Potrivit ministrului, noul sistem lucrează aproape instant, astfel că oamenii vor trebui să aibă conturile deblocate în cel mult o oră.

Lista rușinii, făcută publică de ANAF. Cine sunt românii care sunt datornici la stat la finalul anului 2019

Pana acum ridicarea popririi puteaa să dureze chiar și câteva zile, iar 2019 a fost anul popririlor în România, ANAF încasând anul trecut, doar prin aceste modalități, aproape 3 miliarde și jumătate de lei.

Taxele auto, restituite de ANAF pentru 420.000 de români, în trei zile! Anunțul Fiscului

De asemenea, o altă schimbare adusă de Guvern vizează declarația unică privind impozitul pe venit și contibuțiile sociale. Termenul pentru depunerea acesteia a fost prelungit de pe data de 20 martie până pe 25 Mai și vine ca urmare a numeroaselor solicitări din partea ONG-urilor.

De asemenea, depunerea declarației unice pe venit și contribuții sociale va putea fi depusă până pe 25 mai.

Vești excelente! Pacienţii care vor merge la spitalele private în cadrul programelor naţionale vor avea parte de gratuit... Se dau bani de la stat. Care sunt condițiile pentru ca românii să primească 9.000 de lei ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x