Antena Căutare

Lista rușinii, făcută publică de ANAF. Cine sunt românii care sunt datornici la stat la finalul anului 2019

Lista datornicilor la Fisc pentru trimestrul IV, adică din perioada octombrie-decembrie, urmează să fie publicată pe site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). 

Lista rușinii, făcută publică de ANAF. Cine sunt românii care sunt datornici la stat la finalul anului 2019
Lista rușinii, făcută publică de ANAF. Cine sunt românii șterși de pe lista Fiscului

Potrivit avocatnet.ro, lista va fi publicată până cel târziu vinerea viitoare și va putea fi consultată aici, iar cei care nu vor să apară pe listă trebuie să-și plătească datoriile restante în această perioadă.

Apariția pe această listă poate fi evitată în situația în care contribuabilul își plătește datoriile în 15 zile după ce a fost notificat. Mai exact, Fiscul anunță contribuabilii cu privire la datoriile acumulate, până pe data de 15 a lunii în care urmează să se publice lista. După ce primește această notificare, contribuabilul are la dispoziție 15 zile să plătească datoriile integral, pentru a fi scos din categoria restanțierilor, potrivit sursei citate.

Începând de anul trecut, lista datornicilor cuprinde exclusiv persoane juridice, persoanele fizice fiind eliminate de pe această listă, după cum s-a stabilit prin Ordinul ANAF nr. 509/2019.

Plafoanele în funcție de care persoanele juridice apar pe listele datornicilor sunt următoarele:

  • 500.000 de lei, în cazul marilor contribuabili;
  • 250.000 de lei, în cazul contribuabililor mijlocii;
  • 100.000 de lei, în cazul contribuabililor mici.

De asemenea, în cazul în care există greșeli pe liste, contribuabilii au cinci zile, de la data notificării, pentru a clarifica situația cu Fiscul.

Potrivit unui plan de măsuri pentru colectarea veniturilor, publicat pe site-ul ANAF în iunie anul trecut, de anul acesta ar putea exista, pe lângă lista rușinii, și o listă albă a celor care își achită la timp datoriile. La vremea respectivă, Mirela Călugăreanu, președintele ANAF, declara că cei care nu înregistrează restanțe ar putea primi bonificații fie anual, fie lunar, în procent de 3% din sumele aferente.

"Tanti, ia un hamburger din partea noastră!" Doi tineri din Târgu Jiu ajută oamenii nevoiaşi cu o masă caldă... Șofer căutat de polițiști, după ce a accidentat o fetiță de 11 ani, pe trecerea de pietoni....

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x