Antena Căutare

Amenzile date pentru încălcarea ordonanțelor au ajuns la suma de 120.000.000 de euro! Unde vor ajunge banii de la românii sancționați

Amenzile date în perioada stării de urgență pentru nerespectarea restricțiilor din ordonanțelor militare se ridică la 600 de milioane de lei, adică 120 de milioane de euro. Ministrul de interne Marcel Vela a dezvăluit unde vor merge acești bani.

Amenzile date pentru încălcarea ordonanțelor au ajuns la suma de 120.000.000 de euro! Unde vor ajunge banii de la românii sancționați
Amenzile pentru încălcarea ordonanțelor au însumat 120.000.000 de lei! Unde vor ajunge banii de la românii sancționați

Potrivit ministrului, banii din amenzile date românilor, în perioada stării de urgență, vor merge către zona medicală și persoanele vulnerabile.

Marcel Vela a mai spus că la sfârșitul lunii mai se va face o analiză și se va decide exact cum vor fi alocați banii, dar ei se vor duce cu precădere către spitalele din România.

El a reamintit că dacă au fost plătite în 24 de ore, amenzile au fost reduse la jumătate. De asemenea, a apreciat că o proporție relativ mică din rândul celor amendați - 300.859 de persoane - au contestat amenzile.

Se vor întoarce elevii la școală în septembrie sau nu? Schimbare majoră în organizarea examenului de Bacalaureat! Monica Anisie, declarație de ultimă oră!

Marcel Vela a recunoscut că suma amenzilor poate părea „imensă”, dar a relativizat-o, punând-o în comparație cu cheltuielile mari pe care statul le-a avut cu pregătirile pentru pandemie, potrivit digi24.ro.

Ce se va întâmpla cu șomajul tehnic, după 15 mai! Ministrul Muncii a făcut anunțul!

Sub aspect penal, 2.128 de persoane sunt cercetate, majoritatea pentru acte de teribilism sau violențe comise sub influența alcoolului, iar poliția a întocmit 1.673 de dosare penale.

Pe de altă parte, ministrul de Interne a precizat că în cazul înlocuirii stării de urgență cu starea de alertă după 15 mai, vor exista în continuare amenzi pentru restricțiile care vor rămâne în vigoare, dar e prematur să indice un ordin de mărime pentru aceste sancțiuni.

Se vor întoarce elevii la școală în septembrie sau nu? Schimbare majoră în organizarea examenului de Bacalaureat! Monica... Alexandru Rafila, avertisment de maximă importanță, pentru întreaga țară! „NU cumpărați acest medicament de pe internet!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x