Se vor întoarce elevii la școală în septembrie sau nu? Schimbare majoră în organizarea examenului de Bacalaureat! Monica Anisie, declarație de ultimă oră!

Ministrul Educației a declarat că este posibil ca elevii să nu se întoarcă la școală în luna septembrie. Monica Anisie a expliocat și cum se vor da Bacalaureatul și Evaluarea Națională în acest an, în contextul epidemiei de coronavirus. 

Monica Anisie

Ministrul Educației a avertizat că, în funcție de cum va evolua epidemia, este luat în considerare și scenariul în care cursurile noului an școlar vor începe online. În acest scop, profesorii vor începe cursuri de pregătire pentru a învăța cum să predea online.

Monica Anisie a subliniat că totul „stă în mâna specialiștilor” care ne vor spune la momentul respectiv daca pericolul a trecut sau nu, amintind de declarațiile făcute de ministerul Sănătății privind un al doilea val de epidemie de coronavirus, la toamnă.

Adevărul despre Bacalaureatul din acest an! O elevă de clasa a XII-a, din Suceava, mesaj dur pentru ministrul Educației! „Cum să învăț, cu gândul că îmi pot pierde viața?”

Anisie spune că ministerul pe care-l conduce va lucra cu toate scenariile posibile, iar în cazul deschiderii anului școlar cu predare online, va asigura tablete sau calculatoare la toți elevii fără posibilități.

Monica Anisie, despre cum se va da Bacalaureatul în acest an

În privința examenului de Bacalaureat, prima sesiune începe la 22 iunie, cu probele scrise, urmate de probele pentru competențe. Se lucrează în prezent la calendare, inclusiv pentru sesiunea a doua, a spus Monica Anisie, potrivit digi24.ro.

Probele se vor desfășura în condiții de siguranță pentru elevi, în conformite cu un ordin comun ce va fi emis de Ministerul Educației și Ministerul Sănătății. În clase vor intra maximum 10 elevi, sala va fi dezinfectată în prealabil, iar elevii vor avea circuite separate și vor purta măști. Programa de examen este cu materia din semestrul I.

În ceea ce privește problema grădinițelor și creșelor, în condițiile în care mulți părinți trebuie să se întoarcă la muncă, Monica Anisie a discutat cu ministrul muncii, Violeta Alexandru, și se va da posibilitatea părinților să beneficieze în continuare de prevederile Legii 19.

Parteneri
Dieta mediteraneană: principii, alimente permise și riscuri
Dieta mediteraneană este un regim alimentar bogat în ingrediente precum fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase. Specialiștii în nutriție o recomandă drept o dietă delicioasă și hrănitoare. Aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Catine.ro
Ultimele știri