Se vor întoarce elevii la școală în septembrie sau nu? Schimbare majoră în organizarea examenului de Bacalaureat! Monica Anisie, declarație de ultimă oră!

Ministrul Educației a declarat că este posibil ca elevii să nu se întoarcă la școală în luna septembrie. Monica Anisie a expliocat și cum se vor da Bacalaureatul și Evaluarea Națională în acest an, în contextul epidemiei de coronavirus. 

Monica Anisie

Ministrul Educației a avertizat că, în funcție de cum va evolua epidemia, este luat în considerare și scenariul în care cursurile noului an școlar vor începe online. În acest scop, profesorii vor începe cursuri de pregătire pentru a învăța cum să predea online.

Monica Anisie a subliniat că totul „stă în mâna specialiștilor” care ne vor spune la momentul respectiv daca pericolul a trecut sau nu, amintind de declarațiile făcute de ministerul Sănătății privind un al doilea val de epidemie de coronavirus, la toamnă.

Adevărul despre Bacalaureatul din acest an! O elevă de clasa a XII-a, din Suceava, mesaj dur pentru ministrul Educației! „Cum să învăț, cu gândul că îmi pot pierde viața?”

Anisie spune că ministerul pe care-l conduce va lucra cu toate scenariile posibile, iar în cazul deschiderii anului școlar cu predare online, va asigura tablete sau calculatoare la toți elevii fără posibilități.

Monica Anisie, despre cum se va da Bacalaureatul în acest an

În privința examenului de Bacalaureat, prima sesiune începe la 22 iunie, cu probele scrise, urmate de probele pentru competențe. Se lucrează în prezent la calendare, inclusiv pentru sesiunea a doua, a spus Monica Anisie, potrivit digi24.ro.

Probele se vor desfășura în condiții de siguranță pentru elevi, în conformite cu un ordin comun ce va fi emis de Ministerul Educației și Ministerul Sănătății. În clase vor intra maximum 10 elevi, sala va fi dezinfectată în prealabil, iar elevii vor avea circuite separate și vor purta măști. Programa de examen este cu materia din semestrul I.

În ceea ce privește problema grădinițelor și creșelor, în condițiile în care mulți părinți trebuie să se întoarcă la muncă, Monica Anisie a discutat cu ministrul muncii, Violeta Alexandru, și se va da posibilitatea părinților să beneficieze în continuare de prevederile Legii 19.

Jennifer Lopez a strălucit la Global Citizen Live. Salopeta purtată de artistă a atras toate privirile
Jennifer Lopez a strălucit la Global Citizen Live. Artista i-a uimit pe toți cei prezenți la...
Horoscopul zilei de 29 septembrie 2021. Gemenii au probleme la locul de muncă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 29 septembrie 2021 spune că Gemenii au probleme la locul de muncă, dar...
Parteneri
Sos tzatziki. Sos grecesc din iaurt cu usturoi și castraveți
Dacă ești în căutarea unei rețete de sos cremos, răcoritor și aromat, întrerupe căutările și prepară celebra rețetă de sos tzatziki. Este o rețetă de sos grecesc din iaurt cu usturoi și castraveți, perfect pentru a fi consumat cu o multitudine de preparate.
Catine.ro
Ultimele știri