Antena Căutare

Ce se va întâmpla în România după 1 iunie. Ministrul Sănătății, noi lămuriri: ”Ne gândim și la deschiderea plajelor!”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre măsurile de relaxare ce vor fi luate după 1 iunie, el susținând că cel mai probabil vor fi redeschise terasele.

Ce se va întâmpla în România după 1 iunie. Ministrul Sănătății, noi lămuriri: ”Ne gândim și la deschiderea plajelor!”
Ce se va întâmpla în România după 1 iunie. Ministrul Sănătății, noi lămuriri: ”Ne gândim și la deschiderea plajelor!”

În cadrul unui interviu, ministrul Nelu Tătaru a explicat că abia spre sfârșitul acestei săptămâni vom ști efectele primelor măsuri de relaxare, iar abia apoi vor fi stabilite reguli pentru următoarea perioadă.

Când vom auzi ultima oară de „pandemia de coronavirus”? Ziua cu „0 cazuri noi”, anunțată de specialiști

„La sfârşitul acestei săptămâni vom avea şi evaluarea acestei prime perioade de 14 zile de relaxare şi vom putea spune şi măsurile de relaxare care vin după 1 iunie. Deocamdată putem spune destul de sigur că vom redeschide terasele. Păstrăm aceeaşi distanţare socială, de un metru şi jumătate, şi precauţii pentru locurile comune, cum sunt toaletele. Pot fi mai multe măsuri, dar evaluarea o vom face la sfârşitul acestei săptămâni. Vor apărea ordine de ministru comune în care vom relata şi zonele care se vor deschide, dar vom avea şi acele măsuri care dau modul de desfăşurare şi funcţionare a acestor activităţi care vor fi relaxate”, a spus Tătaru, la B1TV, potrivit Agerpres.

De asemenea, a adăugat că în spaţiile deschise, cum sunt terasele, nu există obligativitatea măsurării temperaturii clienţilor.

Tot animalele ne scapă de Covid! Două studii importante, o descoperire uriașă: Ce se întâmplă în organism, în cazul reinfectării

”Dacă lucrurile decurg normal, din 15 iunie ne gândim să deschidem şi plajele. Distanţarea fizică rămâne un principiu de bază, spaţiile comune, suprafeţele comune, igiena rămân principii de bază. Dacă respectăm aceste precauţii, ne putem permite în timp şi alte relaxări”, astfel încât din iulie-august, românii să aibă "o viaţă cvasi-normală”, a mai spus ministrul.

Câte cazuri de coronavirus sunt în România

Până marți, 26 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.429 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 11.874 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 1210 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 146 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Raed Arafat tună și fulgeră! Secretarul de stat anunță măsuri draconice: „Refuzul înseamnă amendă!”

La ATI, în acest moment, sunt internați 181 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 5.287 de persoane. Alte 75.782 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 385.728 de teste.

Condiții excepționale pentru redeschiderea școlilor! Cum arată sălile de clasă - VIDEO... Scandal la slujba de Înviere cu repetiție! Cum a fost perturbată noaptea istorică pentru Biserica Ortodoxă Română! „Nu v...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x