Căutare Live

Raed Arafat tună și fulgeră! Secretarul de stat anunță măsuri draconice: „Refuzul înseamnă amendă!”

Raed Arafat transmite un avertisment dur: „Regula este regulă. Refuzul înseamnă amendă!”

Secretarul de stat, Raed Arafat, a explicat că termoscanarea nu fură datele nimănui și a precizat că măsurarea temperaturii la intrarea în supermarket sau în sediile firmelor cu peste 50 de angajați este obligatorie.

Mai mult, Arafat a anunțat că urmează o perioadă în care se vor face controale la sânge.

„Termoscanarea e făcută de la distanță, printr-un scanner care îți vede temperatura, nu scrie numele tău, nu ia datele tale, nu-ți ia CNP-ul de pe frunte, nu ia nimic, nici măcar nu știe cum te numești.

Dacă temperatura e peste un anumit nivel, îți recomandă să mergi la medic. Nu văd nicio problemă de legalitate, este mai mult vorba despre protecția celor care sunt într-un spațiu.

Citește și:

Mesajul pe care mii de români l-au primit, un ultimele ore. „Opinia unui medic: Văd ca lumea e prinsă in mărunțișuri...GREȘIT!”

Și acum, când am venit aici, pompierul m-a oprit și mi-a luat temperatura și sunt convins că a luat temperatura și celorlalți. Nu este nimic rău în acest lucru”, a spus Raed Arafat.

Secretarul de stat a admis că măsurarea temperaturii nu este eficientă în persoanelor infectate, dar asimptomatice.

Nici ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, nu înțelege indignarea românilor. Acesta a declarat că măsurarea temperaturii este „importantă pentru a ajuta la viitoarele măsuri de relaxare”.

Citește și:

Se va mai face testarea COVID-19 în școli? Primarul Gabriela Firea a făcut anunțul: „Poate fi adus de oricine”

„Trebuie să înţelegem un lucru. Acel termometru digital îl putem folosi şi noi acasa. Este un termometru pe care îl poate folosi toată lumea. Noi am recomandat să se ia temperatura, un minim triaj epidemiologic.

Termometrizarea este o măsură importantă pentru a ajuta la viitoarele măsuri de relaxare. Este datoria fiecărui agent comercial sau companie de a lua măsuri care să asigure o protecţie împotriva virusului​”, a declarat Nelu Tătaru.

Sursa: Antena 3

Haos la căpătâiul lui ÎPS Pimen, răpus de coronavirus. Zeci de oameni, între care și copii, au renunțat la masca de prot... Buzău: Inspectoratul Şcolar Judeţean a fost închis după ce un angajat a fost confirmat cu coronavirus...
Parteneri
Cum vei fi cerută în căsătorie în funcție de zodie. Află ce surprize ți-au pregătit astrele
Catine.ro
Ultimele știri
x