Ce se va întâmpla la vară, pe litoral. Prefectul județului Constanța: ”Turiștii ar putea fi testați pentru COVID-19 la intrarea în stațiune!”

Autoritățile de la Constanța pregătesc deschiderea sezonului estival, iar una dintre măsurile care ar putea fi luată ar fi testarea turiștilor de COVID-19 la intrarea în stațiuni. 

Ce se va întâmpla la vară, pe litoral. Prefectul județului Constanța: ”Turiștii ar putea fi testați pentru COVID-19 la intrarea în stațiune!”

Prefectul județului Constanța, George Niculescu, a declarat, marți, după o întâlnire cu patronatele din turism, că a aflat de problemele cu care se confruntă agenții economici, din cauza epidemiei. Discuțiile s-au axat pe felul în care se pot relua activitățile turistice din județ după relaxarea restricțiilor.

A fost descoperit un nou sindrom asociat infecției cu noul coronavirus. Medicii, în alertă după ce 15 copii au fost internați de urgență

„Este evident pentru toată lumea că nu vom rămâne neafectați de această pandemie. Încercarea noastră este de a găsi soluții pentru a sprijini agenții economici”, a spus prefectul, adăugând că primii turiști pe litoral vor veni atunci când ordonanțele militare vor prevede acest lucru.

În urma întâlnirii de astăzi s-au concluzionat câteva propuneri pe care eu le voi înainta ministerelor de resort, inclusiv Ministerului Sănătății. Vorbim de o posibilă testare a turiștilor când intră într-o stațiune turistică. O să vedem în ce formă se poate face lucrul acesta”, a spus Niculescu, relatează Mediafax.ro.

Informație bombă despre COVID-19! De când circulă noul coronavirus, de fapt, în Europa! Toate calculele au fost date peste cap!

Întrebat dacă, practic, la intrarea în stațiuni va exista un medic care îi va testa pe turiști, prefectul a răspuns: ”Da, cu teste rapide. Sunt mai multe variante în discuție. Pe lângă aceste măsuri trebuie să vorbim și de măsuri de relaxare fiscală pentru agenții din turism”.

De asemenea, el a declarat că decizii clare vor fi luate în curând, astfel încât agenții să-și poată lua toate măsurile și să nu fie luați pe nepregătite.

Parteneri
Cele mai simpatice nume pentru câini. Cum îți poți numi patrupedul
Ai adoptat recent un patruped și cauți nume pentru câini? Noul membru al familiei are nevoie de o denumire care să se potrivească nu doar cu personalitatea lui, dar care să fie și ușor de pronunțat de toată lumea din casa ta. 
Catine.ro
Ultimele știri