Apa de la robinet, eficientă pentru prevenirea coronavirusului? Alexandru Rafila a demontat mitul: ”Nu e un antidot!” Ce spune despre aerul condiționat

Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie din România, îl contrazice pe medicul Adrian Streinu-Cercel, care a afirmat că apa de la robinet este bună pentru prevenirea infecției cu noul coronavirus. 

Apa de la robinet, eficientă pentru prevenirea coronavirusului? Alexandru Rafila a demontat mitul: ”Nu e un antidot!” Ce spune despre aerul condiționat

În urmă cu câteva săptămâni, Streinu-Cercel, șeful Institutului ”Matei Balș”, a afirmat că apa de la robinet este benefică deoarece conține clor și prin clatirea cu acest tip de apa bacteriile mor mai repede.

În cadrul unui interviu pentru Adevărul, însă, Alexandru Rafila a demontat această teorie.

Coronavirus în România, 23 mai 2020. Live Update. Alte patru decese cauzate de coronavirus. Numărul morților ajunge la 1170, peste 17.700 de persoane sunt infectate

„Apa de la robinet nu poate să aibă o cantitate atât de mare de clor, încât să exercite un efect dezinfectant. E eficientă ca s-o bem, dacă ne e sete, o bem. Nu pot să spun că apa de la robinet e un antidot împotriva infecţiei cu noul coronavirus, mai ales că mulţi dintre cei care s-au îmbolnăvit au băut şi apă de la robinet”, a declarat el.

De asemenea, Alexandru Rafila susține că aerul condiționat nu este periculos.

”Eu deja am avut o discuţie cu oamenii din domeniul fitness şi le-am zis clar: când deschideţi sălile, daţi drumul şi la aerul condiţionat! Ah, ok, dacă într-un club au şi altă soluţie de aerisire, cum ar fi deschiderea geamurilor, atunci e bine, se poate şi fără sistemul de climatizare. Dar, în caz contrar, să opreşti aerul condiţionat e o mare prostie.”, a declarat el, potrivit sursei citate.

Când vine al doilea val de coronavirus. Avertismentul sumbru lansat de un expert: ”E mai aproape decât ne așteptăm!”

Coronavirus în România, cifre oficiale

În România au fost confirmate, până acum, 17.585 de infecții cu coronavirus. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale. În total, în România au murit 1.170 de persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie.

Ultimele știri