Antena Căutare

Explozia de cazuri de COVID-19 pune lacătul pe școli?! Ministrul Sănătății, noi declarații: ”Nu discutăm de amânarea cursurilor!”

Numărul cazurilor de coronavirus crește de la o zi la alta în România, însă ministrul Sănătății susține că, în acest moment, nu există pericolul ca deschiderea școlilor să fie amânată. De asemenea, el este optimist și în ceea ce privește organizarea alegerilor. 

Explozia de cazuri de COVID-19 pune lacătul pe școli?! Ministrul Sănătății, noi declarații: ”Nu discutăm de amânarea cursurilor!”
Explozia de cazuri de COVID-19 pune lacătul pe școli?! Ministrul Sănătății, noi declarații: ”Nu discutăm de amânarea cursurilor!”

"E prematur să gândim. Noi avem scenarii pe care le discutăm cu Ministerul Învăţământului şi diverse organizaţii în vederea reluării anului şcolar pe 15 septembrie. În acest moment, nu discutăm de amânarea nici a şcolii, nici a alegerilor. Evoluţia ulterioară ne va da şi măsura unor restricţii sau a altora", a afirmat Tătaru la Botoșani.

Declarațiile lui Raed Arafat, confirmate. 889 de cazuri de coronavirus, în România, în ultimele 24 de ore. Aproape 300 de pacienți sunt la ATI

Totodată, ministrul Sănătăţii a respins şi ipoteza reinstituirii stării de urgenţă, ca urmare a creşterii numărului de îmbolnăviri cu virusul COVID-19.

"Nu este cazul stării de urgenţă. Noi avem focare răzleţe în anumite judeţe, dacă e să mă refer la Argeş, Braşov, Galaţi, Prahova, Dâmboviţa, Bucureşti, în acest moment, dar sunt focare care, o dată cu ieşirea acestei legi, care a fost promulgată de preşedintelui României, apariţia în Monitorul Oficial, să le putem gestiona prin aceste mecanisme tip carantină, izolare la spital sau la domiciliu, care ne-ar da pârghiile necesare să putem stabiliza în decurs de două săptămâni această creştere", a adăugat Tătaru.

Cum afectează masca de protecție respirația. Experimentul inedit al unui medic: ” Nu mai inventați lucruri! Nu mai fiți egoiști!”

Record de îmbolnăviri în România, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 18 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 36.691 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.865 au fost externate, dintre care 22.488 de pacienți vindecați și 2.377 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Totodată, până în prezent, 913 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Până astăzi, 2.009 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Şapte persoane, reţinute pentru trafic de droguri, în urma unor percheziţii făcute de poliţişti şi procurori DIICOT în j... O gravidă din Baia Mare, în stare gravă după ce s-a infectat cu noul coronavirus la o ceremonie religioasă. Femeia a ref...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x