Căutare Live

Autoritățile încearcă să țină coronavirusul sub control. Ministrul Sănătății, anunț de ultimă oră: ”Avem 2.000 de paturi de terapie intensivă!” Câte dintre ele sunt ocupate

Numărul cazurilor de coronavirus continuă să se mențină ridicat, însă ministrul Sănătății susține că situația este sub control și a dezvăluit, de asemenea, și care este numărul de paturi de terapie intensivă. 

Autoritățile încearcă să țină coronavirusul sub control. Ministrul Sănătății, anunț de ultimă oră: ”Avem 2.000 de paturi de terapie intensivă!” Câte dintre ele sunt ocupate

Potrivit ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, spitalele Covid din România au aproape 2.000 de paturi de terapie intensivă, adică aproape jumătate din totalul paturilor ATI din țară.

Din păcate, însă, distribuția cazurilor face ca unele spitale să nu mai aibă locuri libere la terapie intensivă, iar pacienții să fie mutați în alte orașe.

În acest moment, la nivel naţional există aproape 4.000 de paturi la terapie intensivă, dintre care o jumătate sunt în spitale care tratează pacienţi COVID-19, spune ministrul Sănătății.

România a atins un nou record al infecțiilor cu COVID-19. 767 de cazuri noi de îmbolnăvire, în ultimele 24 de ore. Numărul persoanelor de la ATI a crescut

"La nivel naţional, avem aproape 4.000 de paturi la terapie intensivă. În cele 226 de spitale COVID în faza 1, faza 2 şi suport COVID sunt în jur de 2.000, 1.927 de paturi de terapie intensivă. Sunt anumite judeţe unde avem o supraîncărcare a acestor paturi. Până acum, s-a recurs la acele TIR-uri, acele unităţi mobile de terapie intensivă, unul la Ploieşti, unul la Galaţi, acolo unde am văzut o încărcătură mai mare, dar şi la transferuri de pacienţi în spitale care au paturi goale. În următoarea perioadă, şi la "Elias", şi la "Matei Balş" va fi suplimentat numărul de paturi la terapie intensivă. Noi sperăm ca evoluţia să ne ajute să putem gestiona această situaţie", a declarat duminică Nelu Tătaru, citat de Agerpres.

La secțiile ATI, în acest moment, sunt internați 280 de pacienți Covid, potrivit ultimei informări oficiale, ceea ce înseamnă că în țară sunt disponinile peste 1.600 de paturi ATI.

De ce cresc cazurile de coronavirus în România. Avertismentul unui medic: ”Nu ne putem apăra de COVID-19. Oamenii nu înțeleg că e mai bine acasă, izolat, decât la spital, intubat!”

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat, vineri, în spitalele din București, nu mai era niciun loc liber la ATI.

Spital modular, construit la Elias

În curtea Spitalului Universitar de Urgenţă Elias din Bucureşti există un spital modular pentru pacienţi COVID-19, construit de Asociaţia „Dăruieşte Viaţă”. Spitalul este gata, mai are nevoie de câteva echipamente, care au început să sosească sâmbătă.

Unitatea modulară de la Elias, care a fost vizitată de premierul Ludovic Orban, are 38 de paturi: 14 pentru pacienţi în stare gravă, 14 pentru pacienţi în stadii intermediare şi 10 pentru pacienţi suspecţi de COVID-19. În ceea ce priveşte personalul necesar pentru această structură, premierul a spus că este vorba de minimum patru medici anestezişti şi opt asistenţi pe tură.

De ce cresc cazurile de coronavirus în România. Avertismentul unui medic: ”Nu ne putem apăra de COVID-19. Oamenii nu înț... România revine la restricții. Ministrul Sănătății, anunț de ultimă oră: ”Totul depinde de evoluția cazurilor de COVID-19...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri