Antena Căutare

„Suntem pe a doua pantă ascendentă” Ce spune ministrul Sănătății despre riscul întoarcerii la starea de urgență

Sunt 397 de cazuri noi raportate în România, în ultimele 24 de ore și cel mai mare număr de decese, într-o zi, din luna mai. Ce spune ministrul Sănătății despre riscul întoarcerii la starea de urgență

„Suntem pe a doua pantă ascendentă” Ce spune ministrul Sănătății despre riscul întoarcerii la starea de urgență Galerie
„Suntem pe a doua pantă ascendentă” Ce spune ministrul Sănătății despre riscul întoarcerii la starea de urgență | Hepta

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre posibilitatea ca România să se întoarcă la stare de urgență. în contextul creșterii numărului de infectări.

„În măsura în care Institutul Național de Sănătate Publică și Departamentul de Situații de Urgență, după analize, vor face aceste recomandări, vor fi și anumite propuneri. Repet, decretarea stării de urgență este în atribuțiile președintelui.

În acest moment, nu este cazul, încă putem gestiona situația. Rămâne ca evoluția să ne arate dacă se va ajunge acolo sau nu”, a spus ministrul Sănătății, la Antena 3.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, luni seară, că speră ca Parlamentul să adopte în regim de urgenţă legea privind carantina, pentru a se putea continua lupta cu pandemia.

„În acest proect legislativ am pus în concordanţă legea cu cerinţele CCR. Este o boală transmisibilă, am explicat foarte clar ce înseamnă termenii. După cum vedeţi, la noi este o problemă, la celelalte ţări există carantina.

Am explicat ce înseamnă carantină, izolare, ce înseamnă epidemie, pandemie, risc epidemiologic crescut, ce înseamnă carantinarea unei anumite zone, ce înseamnă efectiv tot ce ar trebui să existe într-un proiect de lege pentru a putea gestiona o astfel de criză pandemică”, a afirmat Nelu Tătaru.

„Eu sper într-un regim de urgenţă să avem legea într-o săptămână”, a continuat ministrul, care a adăugat că „dacă nu avem nicio pârghie, transmiterea comunitară se va accentua”.

Cursuri gratuite de limba engleză de la National Geographic Learning, pentru elevi și profesori... Ziua cu cele mai multe decese de când suntem în stare de alertă. Câți români și-au pierdut viața, în ultimele 24 de ore...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x