„Suntem pe a doua pantă ascendentă” Ce spune ministrul Sănătății despre riscul întoarcerii la starea de urgență

Sunt 397 de cazuri noi raportate în România, în ultimele 24 de ore și cel mai mare număr de decese, într-o zi, din luna mai. Ce spune ministrul Sănătății despre riscul întoarcerii la starea de urgență

„Suntem pe a doua pantă ascendentă” Ce spune ministrul Sănătății despre riscul întoarcerii la starea de urgență

Hepta

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre posibilitatea ca România să se întoarcă la stare de urgență. în contextul creșterii numărului de infectări.

„În măsura în care Institutul Național de Sănătate Publică și Departamentul de Situații de Urgență, după analize, vor face aceste recomandări, vor fi și anumite propuneri. Repet, decretarea stării de urgență este în atribuțiile președintelui.

În acest moment, nu este cazul, încă putem gestiona situația. Rămâne ca evoluția să ne arate dacă se va ajunge acolo sau nu”, a spus ministrul Sănătății, la Antena 3.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, luni seară, că speră ca Parlamentul să adopte în regim de urgenţă legea privind carantina, pentru a se putea continua lupta cu pandemia.

„În acest proect legislativ am pus în concordanţă legea cu cerinţele CCR. Este o boală transmisibilă, am explicat foarte clar ce înseamnă termenii. După cum vedeţi, la noi este o problemă, la celelalte ţări există carantina.

Am explicat ce înseamnă carantină, izolare, ce înseamnă epidemie, pandemie, risc epidemiologic crescut, ce înseamnă carantinarea unei anumite zone, ce înseamnă efectiv tot ce ar trebui să existe într-un proiect de lege pentru a putea gestiona o astfel de criză pandemică”, a afirmat Nelu Tătaru.

„Eu sper într-un regim de urgenţă să avem legea într-o săptămână”, a continuat ministrul, care a adăugat că „dacă nu avem nicio pârghie, transmiterea comunitară se va accentua”.

Modele de unghii pentru Halloween. Idei creative pentru manichiura perfectă
Manichiura unei femei este de cele mai multe ori cartea sa de vizită. Unghiile frumoase și...
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021. Scorpionii trebuie să învețe din greșeli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021 aduce multe vești bune pentru nativii din zodiac. Astăzi...
Parteneri
Hummus cu usturoi copt. Un preparat gustos și cremos
Dacă adori rețeta clasică de hummus, din bucătăria orientală, nu ezita să încerci și varianta de hummus cu usturoi copt. Este un preparat gustos, cu o textură cremoasă și aromă subtilă de usturoi.
Catine.ro
Ultimele știri