Raed Arafat, avertisment pentru români după explozia de cazuri de coronavirus: ”S-ar putea reveni obligatoriu la unele măsuri!”

Creșterea numărului de cazuri de coronavirus ar putea să aducă noi măsuri drastice în România, atrage atenția Raed Arafat, șeful Departamentului de Situații de Urgență, care a declarat că  situația „nu este cum ne-am dorit” și „trebuie să lucrăm împreună” pentru a împiedica o posibilitate pe care „nimeni nu o vrea și anume să revenim la un număr mare de cazuri și să fie obligatoriu să se mai ia unele măsuri, din nou”.

Raed Arafat, avertisment pentru români după explozia de cazuri de coronavirus: ”S-ar putea reveni obligatoriu la unele măsuri!”

Astfel, în cadrul unui interviu, Raed Arafat a declarat că trebuie să urmărim cu atenție numărul de cazuri de coronavirus din perioada următoare și să respectăm măsurile recomandate de autorități.

”Creșterea cazurilor de persoane infectate de joi ar trebui să ne atragă atenția. Trebuie să urmărim ce se întâmplă în următoarele zile, care va fi situația.

Este un semnal că situația nu este sub control, așa cum ne-am dorit noi și că trebuie să fim foarte atenți în respectarea regulilor de distanțare fizică care se solicită populației de către noi, autoritățile.

Coronavirus în România, 4 iunie 2020. Live Update. Crește numărul deceselor provocate de coronavirus în România. Anunțul de ultimă oră făcut de autorități

Trebuie să lucrăm împreună pentru a împiedica o posibilitate pe care nimeni nu o vrea și anume să revenim la un număr mare de cazuri și să fie obligatoriu să se mai ia unele măsuri, din nou.

Chiar dacă sunt măsuri de relaxare care au fost luate și care sunt binemeritate pentru cei care au stat acasă și au suportat ce s-a întâmplat până acum și au suportat măsurile de restricții care au fost, trebuie să avem grijă mare în respectarea regulilor mai departe – purtarea măștii, distanțarea, toate regulile astea de igienă pe care noi le-am făcut cunoscute”, a declarat el.

Cea mai periculoasă informație ce a apărut despre COVID-19, demontată! Medicii trag semnalul de alarmă: „Nu e de glumit! E big fake news!”

Când ar trebui să-și ia românii concediu

De asemenea, șeful DSU a vorbit și despre perioada în care românii ar putea să-și ia concediu. Mai exact, el susține că luna iulie ”ar trebui să fie o lună ok pentru a ne programa vacanțele, dacă situația epidemiologică este sub control.

Câte cazuri de coronavirus s-au înregistrat în România

Până astăzi, 4 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 19.907 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.919 au fost declarate vindecate și externate. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 238 noi cazuri de îmbolnăvire.

Totodată, până acum, 1299 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

La ATI, în acest moment, sunt internați 153 de pacienți.

În ce condiții vor reveni elevii la școală, din septembrie. Medicul Rafila, noi precizări: ”Trebuie să punem mai puțini copii în clase, să decalăm programele!”

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.363 de persoane. Alte 96.693 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 472.850 de teste.

Ultimele știri