Antena Căutare

Ce spune Raed Arafat despre temperatura la care ar muri coronavirusul: ”Nu vrem să dăm o valoare, iar apoi oamenii să se uite la termometru și să spună: gata, ieșim”

Raed Arafat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, a făcut apel către români să respecte măsurile impuse de autorități pentru a preveni o explozie de cazuri de coronavirus. Ba mai mult, el a vorbit și despre o temperatură de la care răspândirea virusului ar putea deveni mai lentă.

Ce spune Raed Arafat despre temperatura la care ar muri coronavirusul: ”Nu vrem să dăm o valoare, iar apoi oamenii să se uite la termometru și să spună: gata, ieșim”
Ce spune Raed Arafat despre temperatura la care ar muri coronavirusul

Potrivit unor experți, răspândirea coronavirusului ar fi mai lentă în cazul unei temperaturi mai ridicate, însă Raed Arafat s-a ferit să indice o valoare, pentru ca românii să nu abuzeze de această informație.

”Există presupuneri, există clar observații că în țările care sunt mai calde, unde temperaturile sunt ridicate, că răspândirea e mai lentă, dar acest lucru urmează să-l vedem. Nu vrem să dăm o temperatură și să spunem că după 25 de grade e mai bine, că după asta se uită oamenii la termometru și spun: gata, după 25 de grade ieșim. Nu. Nu vom face acest lucru pentru că sunt mai mulți factori care intră în acest aspect și nu am să dau o temperatură de la care să spunem că suntem mai siguri, pentru că nu știm exact. O să vedem care va fi comportamentul virusului și răspândirea bolii la momentul potrivit”, a declarat acesta, potrivit Digi 24.

Ultimă oră! Alte 327 de noi îmbolnăviri cu noul coronavirus în România. Bilanțul persoanelor infectate urcă la 12.567. Sunt 726 de morți

De asemenea, el a declarat că trebuie să ne pregătim pentru un eventual al doilea val

”Va trebui încet-încet să conviețuim cu acest virus și vom vedea care va fi comportamentul virusului în perioada verii, când temperaturile vor fi ridicate, dacă scade sau nu transmiterea, sperăm că da. Dar vom vedea acest lucru la momentul respectiv în viață reală, să vedem rezultatele, că nu mai avem multe cazuri, și să ne pregătim pentru un eventual val doi în toamnă”, a spus Arafat.

Cum te poți infecta cu COVID-19 fără să întâlnești un bolnav ori să atingi un obiect contaminat. Experții din China, avertisment îngrijorător: ”Evită aceste locuri!”

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute

Cercetătorii din cadrul Universității Hong Kong au studiat în ce condiții noul coronavirus este activ sau poate muri în doar câteva minute. Astfel, ei au descoperit că SARS-CoV-2 este afectat de temperaturile înalte, dar rămâne stabil la temperaturi de aproximativ 4 grade. La această temperatură, infecția poate dura până la două săptămâni, în timp ce la 70 de grade, coronavirusul poate muri în doar 5 minute, potrivit TASS.

De asemenea, potrivit unui raport, la 22 de grade, virusul rămâne activ aproximativ o săptămână, la 37 de grade pentru două zile, iar la temperaturi de peste 56 de grade, infecția poate să dispară în mai puțin de 30 de minute.

Activitățile artistice, reluate după data de 15 mai. Anunțul făcut de ministrul Culturii: ”Se va face pe etape, întâi 50... Raed Arafat, fotografii de colecție din tinerețea secretarului de stat. Cum arăta doctorul în urmă cu 30 de ani. Lucruri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x