Antena Căutare

Medicii, semnal de alarmă după ce pacienții s-au externat pe proprie răspundere: ”Pericolul e foarte mare. Pot deveni focare de infecție!”

Persoanele infectate cu noul coronavirus care aleg să plece din spital pe proprie răspundere pot deveni focare de infecție, în cazul în care nu respectă regulile de izolare la domiciliu, atrage atenția Virgil Musta, medic în cadrul Spitalului ”Victor Babeș” din Timișoara. 

Medicii, semnal de alarmă după ce pacienții s-au externat pe proprie răspundere: ”Pericolul e foarte mare. Pot deveni focare de infecție!”
Medicii, semnal de alarmă după ce pacienții s-au externat pe proprie răspundere: ”Pericolul e foarte mare. Pot deveni focare de infecție!”

În cadrul unui interviu, acesta susține că pericolul este mult mai mare acum, când oamenii au început să nu mai respecte măsurile de prevenție.

“Atâta timp cât lumea a început să nu mai respecte, să nu mai creadă în existența virusului, așadar libertate, dar fără restricții, există riscul să se reactiveze pandemia și să apară focare. Pe acest fond de creștere a cazurilor a intervenit și decizia Curții Constituționale, iar dacă pacienții nu respectă regula de izolare și nu au responsabilitate vor reprezenta focare de contaminare pentru alții”, a declarat Virgil Musta pentru Radio Timișoara.

Toate calculele, date peste cap! Când ar fi apărut, de fapt, COVID-19 în România?! Ce crede minstrul Sănătății despre noua ipoteză

Acesta a spus, de asemenea, că respectarea măsurilor de prevenție poate salva vieți.

”La un moment este posibil să trebuiască să suplimentăm locurile la terapie intensivă. Semnalele de alarmă sunt. Insistăm la oameni să respecte regulile de protecție. Mască, dezinfecție, spălare pe mâini. Vedem o creștere foarte serioasă și avem niște indicatori pe care îi analizăm”, a declarat Raed Arafat duminică seară.

Restricții sau relaxare? Ce se va întâmpla de la 1 iulie? Nelu Tătaru, anunț îngrijorător: „Este alarmant! Putem ajunge la o transmitere accelerată”

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus se apropie de 29.000

În România au fost confirmate, până acum, 28.973 de infecții cu coronavirus. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale. În total, în România au murit 1.750 de persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie.

Cât ai dat pe ultimele măști? O companie românească le produce la un preț foarte mic, dar cu o eficienţă de filtrare bac... Bărbat care a avariat mai multe maşini parcate în Sectorul 4, iar apoi a lovit un poliţist, imobilizat şi dus la audieri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x