Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Restricții sau relaxare? Ce se va întâmpla de la 1 iulie? Nelu Tătaru, anunț îngrijorător: „Este alarmant! Putem ajunge la o transmitere accelerată”

Suntem al treilea stat din Uniunea Europeană cu cea mai mare creştere de cazuri şi riscăm să trecem pe lista roşie a mai multor state din Europa. Nelu Tătaru, ultimele detalii despre deciziile ce vor fi luate după data de 1 iulie.

Duminică, Ministrul Sănătăţii a declarat pentru Observator că măsurile de relaxare de la 1 iulie sunt puse sub semnul întrebării.

Nelu Tătaru spune mai exact că relaxarea fără respectarea măsurilor minime de siguranţă se vede acum în numărul prea mare de infectări înregistrate în ultimele zile în ţara noastră.

Suntem al treilea stat din Uniunea Europeană cu cea mai mare creştere de cazuri şi riscăm să trecem pe lista roşie a mai multor state din Europa.

Declarația pe proprie răspundere a devenit „declarație epidemiologică”. Unde suntem obligați să o prezentăm

„Am trecut de acel 200 care era un barometru pentru terapia intensivă. Am avut transferuri de pacienți din terapiile intensive sau la nivelul terapiilor intensive care nu mai aveau locuri către alte spitale.

Este alarmant și ar trebui să fie alarmant pentru toată lumea, nu numai pentru noi cei care luăm anumite precauții sau măsuri.

Suntem într-un moment în care, dacă nu ne revenim, atât ca atitudine, cât și ca îndemnuri, putem ajunge la o transmitere accentuată, chiar accelerată. Dacă acest număr crește, ne gândim ca aceste relaxări să fie amânate”, a spus Nelu Tătaru.

„Vaccinul anti-COVID nu va ajuta!” Un epidemiolog de top din Statele Unite nu crede în vaccinarea împotriva coronavirusului: „Ar fi minunat, dar puțin probabil”

Coronavirus în România

269 de noi cazuri de coronavirus au fost depistate în România în ultimele 24 de ore. Autoritățile anuntă doar 4.779 de teste prelucrate, o scădere semnificativă. Bilanțul total al infectărilor ajunge la 26.582, în timp ce numărul deceselor a urcat la 1.634, cu 22 noi raportate.

Mai multe detalii despre bianșul zilnic, AICI.

Recomandari