Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:30Adela

Ce sumă a donat Patriarhia Română în lupta împotriva Covid-19! Răspunsul așteptat de toți românii

În contextul epidemiei de coronavirus, pe lângă intensificarea rugăciunilor, Biserica a desfășurat acțiuni filantropice pentru persoanele vulnerabile și a făcut numeroase donații de produse alimentare, igienico-sanitare și aparatură medicală.

Patriarhul României, implicat în lupta împotriva coronavirusului

În cursul zilei de miercuri, Patriarhia Română a anunțat că un număr de 24.136 de solicitări de sprijin au fost înregistrate în perioada 30 martie - 3 aprilie pe platforma dedicată ajutorării persoanelor afectate de pandemia de coronavirus şi de restricţiile impuse de criza medicală, ajutoarele oferite ridicându-se la 3.048.669 de lei.

citește și: La ce temperatură moare coronavirusul, de fapt! Doar așa îl elimini de pe haine sau măști de protecție

În acest demers s-au implicat 2.077 de parohii care au mobilizat atât personal angajat, cât şi voluntari - în total 4.925 de persoane.

Toată contravaloarea ajutoarelor din aceste cinci zile s-a ridicat la 3.048.669 de lei. Contribuţia totală a Patriarhiei Române la ajutorarea tuturor celor greu încercați de efectele acestei epidemii se ridică la valoarea de 7.153.671 lei, adică echivalentul sumei de 1,44 milioane de euro.

COMUNICATUL OFICIAL AL PATRIARHIEI ROMÂNE

„În contextul pandemiei cu noul coronavirus (COVID – 19) şi a instituirii stării de urgenţă naţională, ca urmare a îndemnului Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, ierarhii, preoţii şi voluntarii din rândul credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române au intensificat acțiunile social-filantropice destinate persoanelor vulnerabile și afectate de pandemie.

citește și: Atenție, români! Cum scapi de amenda primită în perioada stării de urgență

Ajutorul oferit este unul concret, material și este destinat în mod special persoanelor vârstnice și sărace, bolnave sau cu dizabilități, celor aflați temporar în izolare sau în carantină, dar și unor instituții medicale, și a constat în donația și distribuția de produse alimentare, igienico-sanitare și aparatură medicală.

Prin implicarea directă a centrelor eparhiale, protoieriilor, parohiilor și mănăstirilor, în perioada 30 martie – 3 aprilie 2020, a fost oferit un ajutor financiar și material în cuantum de 3.048.669 lei.

Până în prezent, contribuţia totală a Patriarhiei Române la ajutorarea tuturor celor greu încercați de efectele acestei epidemii se ridică la valoarea de 7.153.671 lei”

Sursa: basilica.ro

Recomandari