Antena Căutare

Ce ți se poate întâmpla dacă parchezi pe locul altcuiva în București. Ce spune legea despre acest lucru

Locurile de parcare di București par să fie o problemă la nivel general. Mulți șoferi se plâng de faptul că, deși plăteasc locuri de parcare sau chiar sunt achiziționate de ei, le găsesc de foarte multe ori ocupate de alte autovehicule.

Ce ți se poate întâmpla dacă parchezi pe locul altcuiva în București. Ce spune legea despre acest lucru Galerie
Ce ți se poate întâmpla dacă parchezi pe locul altcuiva în București. Ce spune legea despre acest lucru | Shutterstock

Iată că există situații prin care un șofer, deținător al unei parcări, își poate face dreptate în acest sens. De foarte multe ori situația locurilor de parcare ocupate degenerează în București și izbucnesc conflicte, unele fiind cuprinse de agresivitate.

Ce se întâmplă dacă ocupi locul de parcare al altcuiva. Ce amenda ai putea plăti și ce ți s-ar putea întâmpla

Iată că, legine din România îi protejează pe cei care dețin locuri de parcare pe numele lor. Astfel că, dacă parchezi pe locul de parcare al altcuiva te poți alege cu o amendă de 1.500 de lei, iar în cel mai rău caz și autovehiculul tău poate fi ridicat și în acest mod, vei plăti extra și taxele de ridicare și de depozitare a mașinii, potrivit observatornews.ro.

Sumele pe care acești șoferi le plătresc din cauza parcării în mod greșit pe locul altcuiva diferă de la sector la sector în București, atât din punct de vedere al tarifelor de ridicare și depozitate a mașinilor, cât și al amenzile în sine.

Citește și: Noi reguli de parcare de la 1 Martie în București. Tot ce trebuie să știi despre locurile de parcare, tarife și cum poți achita

Chiar dacă în București ar exista un număr de 250.000 de locuri de parcare, nu par a fi suficiente pentru șoferi.

Ce spune legea cu privire la parcarea mașinii pe locul altcuiva

Legea în vigoare prevede posibilitatea ca şoferul care ocupă locul de parcare al altui şofer să plătească o amendă care poate varia în jurul sumei de 1500 lei. Astfel că, în funcţie de caz, de situaţie, poliţiştii pot impune chiar ca maşina respectivă să fie ridicată de autorităţi.

Citește și: Cât a plătit un bucureștean ca să își parcheze mașina în fața blocului. Pentru suma enormă a fost nevoit să facă credit la bancă

În acest caz, în care se ajunge chiar la ridicarea maşinii de către autorităţi, şoferul riscă o cheltuială în plus, pe lângă amenda amintită. Asta pentru că şoferul vizat ar mai avea de achitat şi tariful de ridicare şi depozitare a maşinii.

Situaţia din Bucureşti nu diferă de cea înregistrată la nivel general. În principiu, dacă un şofer îşi părăseşte locul de parcare rezervat, un alt şofer îl poate ocupa fără probleme, în intervalul orar 08.00-18.0, potrivit sursei citată mai sus.

În oricare dintre cele 6 sectoare ale Bucureștiului, pot fi ridicate mașinile parcate necorespunzător, pe locurile altor șoferi. Acest lucru nu ține dect de orele în care aceștia își parchează mașinile.

Șoferii care vor să-şi recupereze maşinile după ce acestea au fost ridicate trebuie să prezinte mai multe documente precum: dovada de achitare a taxei de ridicare, transport şi depozitare a maşinii, dar şi actul de identitate, permisul de conducere şi certificatul de înmatriculare.

Schimbări majore în modul în care vom comunica pe WhatsApp. Noi canale transformă modul în care interacționam până acum... (P) Oja semipermanentă - tot ce trebuie să știi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x