Trucul constă în câteva ingrediente cheie, așadar iată ce trebuie să adaugi în compoziția lor pentru ca perișoarele să iasă pufoase și apetisante!
Rețetă de ciorbă de perișoare. Care este trucul secret pentru perișoare pufoase
Rețeta este una clasică și simplă, la care se adaugă însă câteva ingrediente care vor transforma preparatul într-unul pe măsura așteptărilor. Iată ingredientele necesare și pașii care trebuie urmați. Dacă doriți să pregătiți cea mai bună ciorbă de perișoare, iată ce trebuie să puneți neapărat în compoziția cărnii.
Citește și: Rețeta de mâncărică de mazăre cu pui a lui Chef Sorin Bontea. Cum gătești pas cu pas preparatul tradițional
Ingrediente: o ceapă, 1-2 morcovi, un ardei gras, o bucată de țelină rădăcină, 300 ml de suc de roșii sau o cutie/borcan de roșii cuburi, sare, piper, ardei iute, borș, pătrunjel și leuștean verde.
Pentru perișoare: 600 gr de carne tocată, o ceapă, o lingură de legume tocate fin, mărar și pătrunjel verde sau uscat, un ou, sare, piper și 50 gr de orez cu bob rotund sau o lingură de pesmet, griș sau mălai.
Mod de preparare: Legumele se taie cubulețe și se pun la fiert împreună cu ardeiul iute, tăiat feliuțe. Când legumele sunt pe jumătate fierte se adaugă perișoarele. Acestea se verifică treptat, iar atunci când sunt fierte se adaugă sucul de roșii, borșul sau zeama de lămâie pentru acrit sau se lasă supa dulce, în funcție de preferințe.
Citește și: Dulceață de vișine ca la bunica. Rețetă și trucuri pentru o dulceață plină de savoare
Ulterior, se mai lasă să dea în câteva clocote și se adaugă sare și piper după gust. Se oprește focul, se taie verdeața și se pune deasupra. Se mai acoperă cu un capac și se mai lasă să se infuzeze aromele, să se răcorească, aproximativ 15 minute. Se poate servi ulterior cu sau fără smântână.
Cum te asiguri că perișoarele ies pufoase. Ce trebuie să conțină compoziția
O gospodină cunoscută în mediul online pentru rețelele sale a dezvăluit cum pregătește perișoarele. Aceasta a explicat că trece de două ori ceapa și carnea prin mașina de tocat astfel încât să fie totul cât mai fin. Adaugă verdeața tăiată la fel de fin, oul, sarea, piperul, cimbrul și orezul spălat foarte bine. Secretul constă în a pune și două linguri de apă rece, după care amestecă totul foarte bine cu mâna.
„Eu amestec bine carnea, cu mâna. Adaug si 1-2 linguri de apă rece. Bag mâna și amestec mult, până văd că devine umflată puțin și mai fină. Cam 5 minute amestec. În felul acesta, înglobează aer, ca atunci când se bat ouăle și aluatul va fi pufos”, a dezvăluit Gina Bradea, potrivit pofta-buna.com.