Antena Căutare

Cei doi teroristi care planuiau atacuri de sarbatori erau studenti bursieri la Sibiu

Teroristi Al-Qaida mascati in studenti bursieri la Sibiu si gata sa atace zone foarte aglomerate din Romania chiar de Sarbatori. Cei doi tineri pakistanezi prinsi de SRI stiau sa fabrice bombe si ar fi putut declansa iadul la metrou, la aeroport si in centrul Bucurestiului.

Sub zambetul larg al doctorandului in stiinte agricole se ascundea o minte criminala, spune SRI. Ramzan Muhammad ar fi cel care planifica sa inece in sange Craciunul romanilor. Complice i-a fost tot un student pakistanez, venit de doua luni in Romania.

Serviciile secrete au aflat ca studentii au in familie membri ai Al-Qaida.

In Bucuresti, pakistanezii ar fi planuit sa atace cu ajutorul unei formatiuni teroriste din Kosovo. Trei bombe detonate urmau sa declanseze iadul. Aeroportul Henri Coanda, principala poarta de intrare in Romania, ar fi fost una din tintele vizate de Ramzan si Adeel. Complicii lor urmau sa plaseze aici una dintre bombe.

Pentru a avea cat mai multe victime, teroristii ataca in zone foarte agglomerate, cum ar fi Piata Universitatii. Un loc in care la orice ora din zi sunt sute de potentiale victime. In ultimii ani, tintele preferate ale gruparilor teroriste au fost retelele de metrou din marile orase. Atacatorii au profitat de fiecare data de orele de maxima aglomeratie.

Scenariul i-a lasat masca pe profesorii si studentii care ii intalneau zilnic pe cei doi tineri pakistanezi.

Ramzan si Adeel au fost acceptati la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu prin programul Erasmus. Tinerii pakistanezi erau prezenti la toate actiunile publice ale Universitatii.

Desi sunt suspectati de terorism, cei doi studenti au fost cazati la Centrul Regional de Cazare si Protocol, cu zeci de straini care cer azil in Romania. Au fost declarati persoane indezirabile pentru ratiuni de securitate nationala pe o perioada de 15 ani. Pana saptamana viitoare pot contesta hotararea magistratilor de la Curtea de Apel.

Valeriu Tabara a intrat cu masina intr-un pod si s-a accidentat grav... Doi romani s-au trezit, din greseala, cei mai bogati oameni din lume: Au in cont 2.000 de miliarde de euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x