Antena Căutare

Cele mai amuzante „perle”, după Evaluarea Națională 2023. Ce au putut scrie elevii în lucrări

Elevii au susținut, la începutul acestei săptămâni, probele de la Evaluarea Națională, iar ca în fiecare an, corectura profesorilor s-a lăsat și cu descoperirea mai multor „perle”, care au făcut deliciul internauților.

elev care da un examen
Perle și gafe după Evaluarea Națională 2023. Când vor primi elevii rezultatele | Pixabay

În fiecare an, examenele, fie că vorbim despre cel de maturitate - Bacalaureatul - sau de cele de capacitate, în cauză Evaluarea Națională 2023, aduc cu sine noi „perle” care îi amuză pe internauți, însă mai puțin pe profesori, care constată că elevii nu au luat în serios testele.

Absolvenții de gimnaziu au avut timp să se pregătească pentru cele două probe ale Evaluării Naționale 2023, care preced admiterea la liceu. Foile de examen nu au fost însă lipsite nici în acest an de greșeli de exprimare, scriere sau logică, semn că unii candidați nu și-au dat interesul să promoveze cu notă mare examenele. Ce au putut scrie elevii în acest an la Evaluarea Națională.

Citește și: Evaluare Națională 2023. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii de clasa a 8-a la matematică. Vezi aici baremul de corectare

„Perle” și gafe de la Evaluare Națională 2023. Ce au scris elevii

Cu toate că unii dintre aceștia nu au aprofundat materia, se pare că nu duc lipsă de imaginație. În loc să lase foaia albă, cei mai mulți s-au străduit să rezolve, cu cuvintele lor, enunțul problemei. Astel, după ce cadrele didactice au corctat foile de examen, nici „perlele” nu au întârziat să apară. Candidații care au susținut proba la Limba și Literatura Română din acest an au amuzat internetul cu „expresiile” lor neintenționat amuzante.

Mai exact, unul dintre exerciţiile din această sesiune a constat în transcrierea propoziției subordonate din enunțul: „Fiecare cunoștea ce sunet scoteau tălăngile de la vacile sale.” Cerința a pus la încercare, se pare, imaginația și creativitatea elevilor, care au venit rapid cu soluții chiar dacă nu au învățat.

„Vacile sunt subordonatele oamenilor. Tălăngile sunt subordonatele vacilor. Iar sunetul este subordonat tălăngilor”, a scris un elev.

Trecând la un alt exercițiu, care presupunea argumentarea importanței respectării regulilor, în 50-100 de cuvinte, un elev a decis să „explice” ceva mai succint, pe înţelesul tuturor. „Foarte, foarte importante sunt regulile. Ce ne-am face fără ele? Fără reguli, ar fi lupte și războaie! Și chiar sunt!”, a scris elevul.

Citește și: Câți bani primesc absolvenții care au luat 10 la Bacalaureat și la Evaluare Națională. În unele județe se dau sume mult mai mari

Chiar și cele mai ușoare subiecte ale examenului le-au dat bătăi de cap elevilor, care au avut de rezolvat: „Elaborarea a două enunțuri. În primul, verbul „a face” să fie la imperativ negativ, iar în al doilea „ea” să fie complement prepozițional”. „Nu face pe ea!”, a scris un alt elev, ca rezolvare a subiectului.

Un altul nu s-a putut decide dacă o afirmație este adevărată sau falsă. A scris, astfel că rezultatul este „între”, acoperind ambele căsuțe, informeză Antena 3 CNN. Alt elev a apelat la un „truc” pentru a ajunge la cele 30 de cuvinte cerute, astfel că a scris complet pe lângă subiect, despre cum a citit diverse texte pentru proba de limba română.

După ce cadrele didactice au corectat lucrările, primele rezultate vor fi disponibile în 28 iunie, iar cele finale, vor fi afișate după contestații, pe data de 4 iulie.

Evaluare Națională 2023. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii de clasa a 8-a la matematică. Vezi aici baremul de corec... Șofer STB, prins în timp ce se uita la filme pentru adulți. A fost acuzat că le făcea avansuri minorelor din autobuz VID...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x