Antena Căutare

Evaluare Națională 2023. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii de clasa a 8-a la matematică. Vezi aici baremul de corectare

Evaluare Națională 2023 continuă și miercuri, 21 iunie, cu proba la matematică. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii și care este baremul de corectare.

Evaluare națională Galerie
Evaluare națională 2023 | Hepta

Elevii de clasa a 8-a au început evaluarea națională luni, cu proba la limba română, iar miercuri, 21 iunie, continuă cu proba la matematică. Examenul de evaluare națională a început la ora 9:00, timpul de rezolvare a subiectelor este de 120 de minute, după ce au completat caseta cu datele personale.

În cursul zilei de joi, 22 iunie 2022 este programată proba la limba şi Literatura maternă, doar pentru elevii care studiază în școli cu predare în limba maternă.

Evaluarea Națională 2023. Prima probă, la Limba și literatura română, are loc luni, 19 iunie. Ce reguli trebuie respectate

Ce subiecte au avut de rezolvat elevii de clasa a 8-a la evaluarea națională la matematică

Update 15:08: Baremul de corectare la Evaluare Naţională 2023 matematică a fost publicat pe site-ul oficial, edupedu. Iată care sunt răspunsurile corecte la examen:

Examenul la matematică de la Evaluare Naţională 2023, clasa a VIII-a, este structurat în trei subiecte, fiecare valorând 30 de puncte. Vor fi acordate 10 puncte din oficiu, iar subiectele sunt alcătuite în conformitate cu programa aprobată de Ministerul Educației.

Subiectele la matematică au fost publicate de Ministerul Educației și pot fi consultate aici.

Ministerul Educației a anunțat pe site-ul oficial că va publica baremul de evaluare și notare la ora 15:00.

Câți bani primesc absolvenții care au luat 10 la Bacalaureat și la Evaluare Națională. În unele județe se dau sume mult mai mari

Calendarul evaluării naționale 2023. Când vor fi afișate rezultatele finale după contestații

Evaluarea Națională de anul acesta a avut loc în perioada 19 - 22 iunie 2023. La proba de luni, la limba română, au fost înscriși 161.500 de copii, dar peste 7.000 dintre ei au absentat la prima probă, potrivit News.ro.

Rezultatele examenelor vor fi afişate miercuri, 28 iunie, până la ora 14.00.

Depunerea contestațiilor se va face în centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 28 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) şi 29 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00), mai anunţă Ministerul Educaţiei, în comunicatul de presă.

După rezolvarea contestațiilor, rezultatele finale ale examenelor vor fi afișate marţi, 4 iulie.

Comunicarea rezultatelor obţinute se face anonimizat prin coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor, atât în centrele de examen, cât şi pe Internet, respectându-se Regulamentul general privind protecţia datelor personale. Codurile individuale vor fi distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, este media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obţinute la probele din cadrul Evaluării Naţionale, conform MEN.

Înainte de evaluarea națională, elevii au putut să-și testeze cunoștințele în cadrul simulărilor de evaluare națională.

Mai multe informații despre Evaluarea Națională pot fi consultate și pe Observator News.

Prezența la Evaluarea Națională 2023 la matematică

Prezența la evaluarea națională la matematică de miercuri, 21 iunie, a fost de 95,4%, informează News.ro.

Un singur elev a fost eliminat pentru tentativă de fraudă.

„A doua probă scrisă (Matematică) din cadrul Evaluării Naţionale a absolvenţilor clasei a VIII-a (sesiunea 2023) s-a desfăşurat astăzi, 21 iunie, cu participarea a 154.240 de absolvenţi. Rata de prezenţă a fost 95,4%. 7.411 absolvenţi nu s-au prezentat, iar un candidat a fost eliminat (tentativă de fraudă). Nu s-au înregistrat incidente”, anunţă Ministerul Educaţiei.

Cât costă o expediție la bordul navei OceanGate, cea care a dispărut în Oceanul Atlantic. Persoane influente se aflau la... Cele mai amuzante „perle”, după Evaluarea Națională 2023. Ce au putut scrie elevii în lucrări...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x