Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Cele mai sigure destinații de vacanță, dintre cele preferate de români! Alexandru Rafila: „E mai puțin probabil să ne îmbolnăvim acolo, decât în țară”

Cele mai sigure destinații de vacanță, dintre cele preferate de români, au fost dezvăluite de profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS și președintele Societății Române de Microbiologie.

Cele mai sigure destinații de vacanță, dintre cele preferate de români! Alexandru Rafila: „„E mai puțin probabil să ne îmbolnăvim acolo, decât în țară”

În România, potrivit profesorului Alexandru Rafila, rata de transmitere a coronavirusului se menține în jurul valorii de 0,9, ca în multe state din Uniunea Europeană, dar „orice călătorie suplimentară poate să afecteze cifrele”.

Totuși, potrivit profesorului, este mai puțin probabil să ne îmbolnăvim în Grecia sau Bulgaria, dacă mergem în vacanță acolo, decât în România.

„E mai puțin probabil să ne îmbolnăvim acolo decât în țară. Deplasările în marea majoritate vor fi cu autoturisme individuale, ceea ce limitează transmiterea infecției. La începutul pandemiei multe dintre cazuri au fost semnalate în călătoria pe această rută (aviatică, n.red.), nu știu dacă din avion, dar cu siguranță în aeroport sunt puncte nevralgice”, a subliniat el.

Locul de pe Pământ cu cel mai curat aer a fost descoperit! COVID-19 nu are nicio șansă acolo!

Alexandru Rafila a ținut să precizeze că nu există pericol infectării prin aparatele de aer condiționat: „E un singur studiu la care faceți referire, care, din fericire, nu a mai avut confirmare, din alte surse științifice”.

Profesorul Alexandru Rafila: Nu trebuie să renunțăm la măsurile de protecție individuală

Profesorul Alexandru Rafila a mai spus că „este foarte bine că cifrele sunt în scădere” în România, dar că acest lucru „nu înseamnă că trebuie să renunțăm la măsurile de protecție individuală și să revenim la un comportament care poate favoriza transmiterea virusului”.

Când vor reveni românii la viața normală! Nelu Tătaru a făcut anunțul! „Valul 2 de COVID-19 ar putea lovi mai rău România, doar în această situație”

„Nu există niciun fel de informație obiectivă care să arate că transmisibilitatea e mai mică în această perioadă. E posibil ca sezonul cald să afecteze transmisibilitatea, dar virusul în sine nu și-a schimbat caracteristicile. E mult mai important să rămânem pe trend descendent decât să facem experimente, prin care renunțăm la măsurile de protecție și să constatăm eventual că apar focare”, a subliniat el, la Digi24.

Recomandari