- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Colorado au identificat regiunea atmosferică ce rămâne chiar şi acum neschimbată de activitatea umană.
Profesorul Sonia Kreidenweis şi echipa sa bănuiau deja că undeva în zona Antarctică ar putea exista locul în care nu a ajuns poluarea aerului este cauzată de aerosoli, adică particule solide şi lichide şi gaze ce rămân suspendate în aer.
Cercetătorii au descoperit că aerul „stratului de frontieră”, ce formează norii joşi de peste Oceanul Antarctic, este lipsit de particule de aerosoli rezultate în urma activităţii umane, categorie ce include arderea combustibililor fosili, plantarea anumitor culturi, producţia de îngrăşăminte sau chiar eliminarea reziduurilor acvifere.
Studiul care prezintă rezultatele cercetării obţinute până la acest moment a fost publicat în revista „Proceedings of the National Academy of Sciences”.
Cât de periculoasă este poluarea aerului
Poluarea aerului reprezintă deja o criză globală de sănătate publică şi ucide şapte milioane de oameni în fiecare an, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).
Studiile arată că poluarea aerului creşte riscul de boli cardiace, precum şi rata accidentelor vasculare cerebrale sau a cancerului pulmonar.
Potrivit CNN, citat de Mediafax, peste 80% dintre persoanele care trăiesc în zonele urbane unde se monitorizează gradul de poluare al aerului sunt expuse la emisii toxice care depăşesc limitele considerate sigure din punct de vedere medical.
„Mami e mătușa, iar mătușa e mami!”. O femeie va avea un copil pe care îl va naște sora ei... „Pursuit As Happiness”, povestire necunoscută a lui Hemingway, a fost publicată pentru prima dată...