Antena Căutare

Centura Clujului, in pericol de prabusire, dupa investitii de 200 de milioane de euro

Centura Clujului risca sa se prabuseasca, sustin specialistii in mediu de la Universitatea Babes-Bolyai. Aproape 200 de milioane de euro au fost cheltuite pentru lucrare, dar fara un studiu al structurii solului. Urmarile se vad deja. O portiune din drum este afectata de alunecarile de teren.

In urma cu 4 ani, oficialii Clujului au avut de ales doua variante pentru construirea centurii ocolitoare a orasului. Liberalii, care aveau sefia Consiliului Judetean, au vrut ca aceasta sa fie construita paralel cu firul apei si sa coste 35 de milioane de euro.

Democrat-liberalii lui Emil Boc nu au acceptat propunerea si au ales un traseu mai scurt cu 10 kilometri, dar aproape dublu ca pret: 64 de milioane de euro.

Lucrarile au inceput in octombrie 2006 fara un studiu al structurii solului, in ciuda faptului ca specialistii au avertizat ca traseul ales si defrisarile ce se vor face vor provoca in cativa ani probleme cu consecinte grave. Deja au fost defrisate peste 80 de hectare de padure. In plus, specialistii au atras atentia ca in zona sunt izvoare de suprafata, care vor duce la alunecari de teren.

Studiile au fost ignorate insa si lucrarile au continuat. La fel si problemele prevazute de specialisti. Prin urmare, o portiune de centura de 200 de metri, proaspat asfaltata, a luat-o la vale. Acum se incearca repararea ei si stabilizarea dealului.

Termenul de finalizare a centurii a fost depasit cu doi ani si, potrivit unor estimari neoficiale, lucrarile ar putea dura inca pe atat.

Foto: panoramio.com

Vom munci mai putin in 2011. Senatul a decis astazi ca data de 24 ianuarie sa fie declarata sarbatoare legala... VIDEO: Roxana Briban, condusa pe ultimul drum. Familia sopranei a lipsit de la inmormantare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x