Antena Căutare

Cersetoria, un fenomen ce suscita discutii aprinse

Zeci de telespectatori ai Observatorului si de vizitatori ai site-ului www.antena1.ro au dat curs provocarii noastre de a-si spune parerea despre cersetorie, cersetori si cei care se prefac a fi bolnavi pentru sensibiliza oamenii sa le dea un ban si a nu munci.

Tema zilei de ieri a fost "Dam bani la cersetori?".
Noi am afirmat ca "una dintre cele mai bine platite "meserii" din Romania si nu numai este cersetoria. Unii cersesc pentru ca au cu adevarat unele handicapuri si nu au din ce trai. Altii au invatat insa foarte bine sa profite la maximum de mila publica, pe baza inselatoriei. Asa ajung sa castige 300-400 de lei pe zi. Daca cersesc 30 de zile, venitul unui astfel de cersetor se invarte in jurul sumei de 9.000 de lei".

Iar mesajele nu au intarziat sa apara, unii dintre dvs. apreciind initiativa noastra si, chiar, venind cu noi propuneri. "Salut intrebarea dvs. Pe cand o emisiune despre cainii vagabonzi care ne alunga copiii din parcuri?", a scris o mama disperata din Bucuresti.

VEZI AICI TOATE MESAJELE

Evident, repondentii s-au impartit imediat in tabere "pro" si "contra" fenomenului, cei mai multe pareri fiind mai ales impotriva celor care se dau bolnavi sau handicapati si stau cu mana intinsa.

Mai jos am facut o selectie a celor mai interesante mesaje din fiecare "tabara":

"Pro"

maria: "Dau bani la oameni necajiti ( copii bolnavi,asociatii de caritate, batrani neajutorati). Cersetori pe strada sunt acei oameni care nu vor sa lucreze"

vasile: "parca nu te lasa inima sa treci pe langa ei ,totusi eu cred ca si cei care se deghizeaza au nevoie de bani caci ei nu au nimic mai mult decat cersetorii nedeghizati numai ca nu sunt ologi si la ce salari iti dau nici nu-ti vine sa munceti..."

Timote: Dau bani la cersetori, ca mie imi da Dumnezeu. Da si tu si vei fi binecuvantat de Dumnezeu

Adina: "Daca e vorba de copii necajiti, le dau bani si hainute, dar sunt si cersetori mai in varsta care daca nu le dai primesti de la ei injurii! Numai la noi poti gasi asa ceva!"

diana: "normal ca dau bani la cersetori, dar la cei care cred ca nu pot sa munceasca, deghizati sau nu o fac f bine.... au si ei nevoie de ajutor, ptr ca ..cu pensiile de handicapat pe care le au nu reusesc sa-si asigure nici macar mancarea , de medicamente nici nu mai vb..."

"Contra"

Craioveanu: "NU am dat si nu voi da niciodata bani la cersetori nu pentru ca ar fi ilegal...ci pentru ca dau foarte multi bani celor care au deja foarte multi bani... guvernantilor, militienilor, judecatorilor, profesorilor si nu in ultimul rand asfaltangiilor care nu fac strazi ci iau doar bani publici. Imi e rau in tara asta mizerabila"

vasile: "Sa le dea Boc sau senatorii care stau degeaba ca ...de-aia i-am ales"

bucu: "Cersesc doar tiganii si consumatorii de alcool (plus lenesii prin excelenta)"

Ilie: "Nu le dam bani la cercetori sa mearga la muca nu la cersit"

issy: "Nu dau nimic acestor impostori! Vezi Filantropica! Prosti sunt cei care dau! Pedeapsa cu mortea si dictatura militara la acest popor de doi bani din care din pacate fac parte! Oamenii cinstiti nu au nicio sansa aici!"

muncitoru: "Nu ar trebui sa le dam sa se duca la munca sa vada ct de greu se cstiga banul robert"

abu: "La munca in agricultura cu ei"

Propunere: Munca in folosul comunitatii pentru cei care nu-si platesc amenzile... Baia Mare: Apel umanitar pentru o fetita nou-nascuta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x