Antena Căutare

Nu s-au mulțumit doar cu profanarea crucilor eroilor români! Cimitirul din Valea Uzului, închis cu un lanț și trei lacăte: „Am considerat oportun și benefic”

Scandalul legat de cimitirului eroilor din Valea Uzului ia amploare! Primarul din Sânmartin, susţinut de preşedintele Consiliului judeţean Harghita, a ferecat cu lacăte şi lanţuri poarta cimitirului, pentru ca nimeni să nu mai poată ajunge la crucile eroilor români.

Scandalul legat de cimitirului eroilor din Valea Uzului ia amploare! Primarul din Sânmartin, susţinut de preşedintele Consiliului judeţean Harghita, a ferecat cu lacăte şi lanţuri poarta cimitirului, pentru ca nimeni să nu mai poată ajunge la crucile eroilor români.

Un lanț și trei lacăte marchează suspendarea accesului în Cimitirul Eroilor din Valea Uzului.

„Consiliul local Sânmartin a decis închiderea temporară a cimitirului din Valea Uzului tocmai din cauza evenimentelor care au precedat luarea hotărârii”, a anunțat primarul din Sânmartin.

CITEȘTE ȘI: Profanarea crucilor eroilor români de către un grup de unguri, în cimitirul Valea Uzului, a fost filmată! Au fost înregistrați în timp ce le înveleau cu saci de gunoi - Video

„Evenimentele” la care face referire primarul din Sânmartin au avut loc pe 23 mai. Atunci, viceprimarul localității era dus la audieri, după ce crucile amplasate în memoria eroilor români și monumentul din incintă au fost acoperite cu saci negri de plastic.

„Am considerat oportun și benefic ca această poartă să fie închisă cu lacăt, pentru că nu servește cinstea și memoria eroilor căzuți aici ce s-a întâmplat în ultima vreme”, a adăugat un reprezentant al Primăriei Sânmartin.

CITEȘTE ȘI: Bărbatul bătut în timp ce filma crucile acoperite cu saci de gunoi s-a întors în cimitirul Valea Uzului: „Eroii noștri se pot odihni liniștiți”

„E ilegal!”, spune prefectul, care cere în instanță anularea actului administrativ prin care este interzis accesul în Cimitirul Eroilor din Valea Uzului.

Cimitirul Eroilor de la Valea Uzului adăpostește rămășițele pământești a peste o mie de soldați români și maghiari.

CITEȘTE ȘI: Ungurii au smuls, ars și îngropat crucile eroilor români! ”Un ritual păgân, consumat noaptea!”

Sursa: Antena 3

Alertă! Este Cod galben de inundații în următoarele ore, în două județe... Bebeluşul de 720 de grame născut la Botoșani a murit la spital. Câte zile a rezistat inima micuțului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x