Antena Căutare

Activitatea seismică, tot mai intensă în România! Cinci cutremure, în doar CINCI ZILE! Gheorghe Mărmureanu, despre ce urmează: ”Șansele sunt foarte mari...”

Activitatea seismică din Vrancea e din ce în ce mai intensă. În ultimele zile, cinci cutremure s-au produs în țara noastră, iar cel mai puternic a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe 28 octombrie. A avut magnitudinea de 5,8 și a fost resimțit  în mai multe zone din țară, iar oamenii se întreabă ce urmează. 

Activitatea seismică din Vrancea e din ce în ce mai intensă. În ultimele zile, cinci cutremure s-au produs în țara noastră, iar cel mai puternic a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe 28 octombrie. A avut magnitudinea de 5,8 și a fost resimțit în mai multe zone din țară, iar oamenii se întreabă ce urmează.

În urmă cu puțin timp, în județul Vrancea a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 2,9 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 113 kilometri, conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, acesta fiind al cincilea în ultimele zile.

Un cutremur puternic s-a simţit sâmbătă spre duminică noapte, la ora 3.38, în mai multe zone din România. Magnitudinea seismului a fost 5,8 pe scara Richter. Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al INFP, a analizat modelul după care s-au produs cutremurele în România după 1940 și este de părere că vor mai trece mulți ani până se va produce un seism major.

Specialistul a explicat că, potrivit acestui model, între un cutremur de suprafţă cum a fost cel din 4 martie 1977 şi unul adânc se adună 100 de ani.

"Eu sunt optimist, acesta este cuvântul. Adâncimea va fi de 150-170 de km. Şansele sunt foarte mari să fie după 2040 - 2041. Sunt calcule de peste trei secole şi care văd că se satisfac. Văd că până acum nu am greşit deloc", a spus Mărmureanu.

Cel mai puternic cutremur înregistrat în acest an, cu magnitudinea de 5,8 pe scara Richter, s-a produs duminică, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău.

Testele grilă de la EVALUAREA NAȚIONALĂ și la BACALAUREAT, INUTILE! Ce se va întâmpla dacă vor fi introduse: ”Elevii vor... Imagini VIDEO de groază într-o grădiniță! Copiii sunt încurajați de educatoare să se lupte și să lovească în cap. Reacți...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x