Antena Căutare

Atenție mare, e cea mai dură lege! Persoanele care caută aceste informații pe internet riscă până la 12 ani de închisoare

Cea mai dură lege pentru combaterea terorismului ar putea să intre în vigoare în curând, astfel că persoanele care caută aceste informații pe internet riscă până la 12 ani de închisoare. 

Cea mai dură lege pentru combaterea terorismului ar putea să intre în vigoare în curând, astfel că persoanele care caută aceste informații pe internet riscă până la 12 ani de închisoare.

Astfel, potrivit noii legi, oamenii care caută pe internet videoclipuri și explicații despre fabricarea sau folosirea explozibililor, a bombelor artizanale sau a armelor de foc riscă să stea după gratii ani de zile.

"Modificarea legii este necesară, este cerută de legislaţia europeană şi de această dinamică a terorismului internaţional care pe noi încă nu ne vizează direct, dar asta nu înseamnă că trebuie să stăm deoparte sau să nu facem nimic", spune Hari Bucur Marcu, expert în securitate națională.

Proiectul de lege prevede pedepse cu închisoarea pentru toți cei care vor căuta în mediul online informații despre orice ar putea fi catalogat drept un act terrorist, indiferent de forma pe care o au, fie că vorbim de texte, schițe sau videoclipuri care dezvăluie informații despre folosirea bombelor artizanale, utilizarea armelor de foc și a diferitelor substanțe.

Proiectul lansat în dezbatere publică de Ministerul de Interne prevede pedepse inclusiv pentru persoanele care accesează frecvent articole de propagandă teroristă. În cazul lor, pedeapsa poate ajunge până la 3 ani de închisoare.

Doliu în muzică! Un compozitor renumit a murit! Anunțul sfâșietor făcut de soție: ”Nu trăia decât pentru muzică!”... Anunțul de ultimă oră făcut de autorități! Toți proprietarii mașinilor avariate din cauza ploii înghețate vor fi despăgu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x