Cine este cel mai tânăr pompier român care luptă cu flăcările din Grecia. Povestea emoționantă a lui Andor

Andor, un tânăr de 20 de ani, se numără printre pompierii romîni care ajută la stingerea incendiilor din Grecia.

Andor are 20 de ani și se luptă împotriva flăcărilor din Grecia

MAI & Profimedia

Andor are 20 de ani, este din Brașov, este la începutul carierei de pompier și și-a dorit să lupte împotriva incendiilor de pe insula Evia. Deși familia tânărului a fost temătoare în privința plecării lui Andor în Grecia, acesta a urmat chemarea profesiei.

Reprezentanții paginii de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne au spus povestea emoționantă a tânărului de 20 de ani, care le-a transmis printr-un mesaj prin ce trece acolo.

Tânărul pompier era în concediu când s-a format delegația pentru Grecia și nu s-a dat în lături de la a participa:

"Eram în concediu când am primit anunțul pe grupul de muncă, de la comandant. "Deseară se pleacă spre București, iar mâine spre Grecia”. L-am sunat imediat și i-am spus că vreau să merg și eu. Văzusem situația din Grecia și mă gândeam la cât de greu trebuie să le fie. În meseria noastră, a salvatorilor, nu există termenul de străin. Suntem oameni și trebuie să ne ajutăm!”.

Părinții lui Andor s-au temut de plecare fiului lor în Grecia

„Când le-am spus că plec, ai mei s-au temut, dar au înțeles că îmi doresc să fiu acolo și să pun și eu umărul la tot acest efort comun. Acum vorbim zilnic, după ce termin tura!”, a povestit tânărul.

Pompierul a povestit că intervențiile sunt dificile, iar incendiile sunt imprevizibile, din cauza vegetației uscat eși a căldurii insuportabile.

Ce spune pompierul Andor despre intervențiile din Grecia

„Intervențiile sunt destul de dificile. Terenul este foarte accidentat, iar din cauza căldurii și a vegetației uscate, pot apărea incendii oriunde. E ca o cursă contracronometru. Trebuie să acționăm imediat ca să stingem focul înainte de a se extinde”, a spus pompierul.

În ciuda dificultății, tânărul simte satisfacțiile unei fapte bune.

„Vorbim des cu localnicii, sunt impresionați de cum ne-am mobilizat și ne mulțumesc pentru ajutor. Chiar ne-au spus că ne consideră de-ai lor.

Citește și
Dana Roba, schimbată total de când a renunțat la luminile reflectoarelor. S-a căsătorit și are doi copii
Dana Roba, schimbată total după ce a devenit cunoscută pentru scandalurile de la tv. Cum mai arată acum și cu ce se ocupă
Dana Roba, schimbată total după ce a devenit cunoscută pentru scandalurile de la tv. Cum mai arată acum și cu ce se ocupă
Omar Arnaout și logodnica lui, imagine romantică. Miruna este o tânără foarte frumoasă
Omar Arnaout și logodnica lui, Miruna, imaginea emoționantă de pe rețelele de socializare. Cum au apărut cei doi
Omar Arnaout și logodnica lui, Miruna, imaginea emoționantă de pe rețelele de socializare. Cum au apărut cei doi
colaj de imagini cu ionut cercel si petrica cercel
Prima declarație a lui Ionuț Cercel după ce l-a pierdut pe tatăl său, Petrică Cercel. Ce mesaj a postat
Prima declarație a lui Ionuț Cercel după ce l-a pierdut pe tatăl său, Petrică Cercel. Ce mesaj a postat
Mai multe articole

Ce experiențe a avut Andor cu localnicii, în timpul misiunii sale în Grecia

Andor a vorbit și despre exeperiențele plăcute pe car ele-a avut cu localnicii:

„Cineva ne-a mulțumit chiar în limba română și ne-a oferit apă rece. Astfel de gesturi te copleșesc și îți confirmă că ai ales cea mai frumoasă meserie din lume. Voi rămâne în Grecia cât va fi nevoie de noi și sper ca la anul să mă întorc aici în vacanță, iar viața să revină la normal”, a spus Andor.

Tănărul pompier a vrut să le mulțumească celor mai mari care îl învață tainele profesiei:

„Vreau să le mulțumesc tuturor colegilor mei din cadrul Detașamentului 1 Brașov și de la Secția de Pompieri Zărnești pentru că m-au ajutat să pătrund tainele meseriei de salvator. Sunt cu adevărat profesioniști, iar peste ani îmi doresc ca, la rândul meu, să le împărtășesc colegilor mai tineri din experiența acumulată”, a declarat Andor.

Citește și: Grecia a intrat în zona roșie. Turiștii nevaccinați intră în carantină la revenirea în România. 13 insule, la nivel "roşu închis"

În finalul mesajului pe care Andor l-a transmis către Ministerul Afacerilor Interne a precizat că toți pompierii care luptă cu focurile din grecia se înțeleg din priviri și își doresc să termine cu bine misiunea.

„Chiar dacă suntem pompieri din toate colțurile țării, aici în Grecia, pot spune că ne înțelegem din priviri, pentru că toți știm ce avem de făcut și pe toți ne unește bucuria de a fi salvator. Și mai știm că ceea ce ne-a adus în această misiune este dorința puternică de a ajuta și dragostea pentru semeni", a conchis Andor.

O delegație de pompieri romîni se află în prezent în Grecia, pentru a lupta împotriva incendiilor de vegetație.

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri