Antena Căutare

Cine este Dominic Habsburg, proprietarul Castelului Bran. Cum a ajuns acesta în posesia celebrului obiectiv turistic

Castelul Bran are o istorie impresionantă. Locul preferat al Regiei Maria a ajuns, din nou, în proprietatea Familiei Regale, abia în 2016, în urma retrocedării.

colaj foto Dominic Habsburg, proprietarul Castelului Bran, castelul bran si un afis cu dracula Galerie
Dominic Habsburg, proprietarul Castelului Bran, s-a declarat deranjat de povestea „inventtă” a lui Dracula pentru castelul a devenit celebru în toată lumea. | Hepta

Castelul Bran, unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din România a ajuns în atenția tuturor, zilele acestea, după petrecerea lui Elon Musk. Potrivit informațiilor, miliardarul ar fi închiriat celebrul castel pentru o mega-petrecere de Halloween, unde au participat cei mai bogați oameni ai planetei, dar și celebrități la Hollywood. Mulți se întreabă acum, cum se poate închiria domeniul și cine este proprietarul Castelului Bran.

Cum a ajuns Dominic Habsburg în posesia Castelului Bran și ce legătură are acesta cu Regina Maria

Dominic Habsburg a devenit proprietarul Castelului Bran, în 2016, în urma retrocedării proprietății. Bărbatul are sânge de viță nobilă, fiind fiul arhiducelui Anton de Habsburg și al Principesei Ileana a României, respectiv nepotul Reginei Maria a României, potrivit Spynews.ro.

Dominic Habsburg s-a născut în Austria, are 85 de ani și a ajuns proprietarul celebrului castel prin prisma legăturii sale directe cu Familia Regală a României. Datorită descendenței sale, el a mai moștenit și titlurile de arhiduce al Austriei și mare duce de Toscana.

Citește și: Ce a postat Elon Musk pe Twitter în timp ce sărbătorea la o stână din zona Bran, alături de bogații lumii. Mesajul lui

În anul 1931, Regina Maria punea la punct o nouă înrudire prestigioasă, cea dintre fiica sa cea mică, Ileana și arhiducele Karl Anton de Habsburg, descendent al împăraţilor Austro-Ungariei, transmite Digi24.ro.

Cei doi şi-au unit destinele în holul de onoare al Castelului Peleș, eveniment la care a participat și viitorul rege Mihai, care, pe atunci, avea doar 10 ani.

În 1938, principesa Ileana a primit moştenire de la mama sa mult îndrăgitul Castel Bran, pe care l-au pierdut 10 ani mai târziu, după abdicarea forţată a regelui Mihai şi alungarea familiei regale din România.

Familia de Habsburg a reușit să intre, din nou, în posesia domeniului abia în 2006, după retrocedare. În prezent, fortificația restaurată de Regina Maria după ce l-a primit drept cadou, după Marea Unire, funcţionează ca muzeu și este administrat privat de nepoţii acesteia.

„Mi se pare compleşitor, foarte potrivit şi exprimă ceea ce vrem sa făcem cu castelul. Vrem să îl păstrăm, nu vrem să fie invadat. Pot mereu să spun ca acest castel a fost casa mea şi nu l-am considerat deloc neobişnuit”, spunea Dominic de Habsburg, în 2016, atunci când a intrat în posesia Castelului Bran.

Dominic Habsburg, deranjat de poveștile cu Dracula care au făcut celebru Castelul Bran

După ce a devenit proprietarul celebrului castel din Brașov, nepotul Reginei Maria ar fi încercat să să îndepărteze poveștile cu Dracula care l-au făcut cunoscut în toată lumea și să aducă în prin plan adevărata istorie a proprietății, transmite Spynews.ro.

El s-a declarat deranjat de imaginea pe care o are acum Castelul Bran și de faptul că în zonă sunt vânzători de suveniruri cu tema Dracula, deoarece acest personaj inventat acoperă istoria reală.

Citește și: Imagini din Castelul Bran. Cum arată locația spectaculoasă în care Elon Musk și bogații lumii vor petrece Halloween-ul

Mai mult, potrivit aceleiași surse, familia Habsburg ar fi încercat și să vândă proprietarea. Potrivit informațiilor, prețul se ridica la aproximativ 60 de milioane de euro, însă din motive necunoscute, Castelul nu a mai fost vândut și a rămas în proprietatea arhiducelui.

Cel mai mare creator de conținut media din România are de acum un nume: Antena... Care sunt cele mai periculoase treceri de pietoni din Capitală. În ce zone din București trebuie să fii atent...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x