- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
UPDATE: Informația conform căreia Elon Musk a vizitat România sau a petrecut Halloween-ul la Castelul Bran a fost eronată. Potrivit oficialilor MAI, despre care am scris AICI, miliardarul nu a ajuns în România pentru petrecerea de la Castelul Bran.
------------------------
Se pregătește un eveniment de senzație la Castelul Bran, transmite Media Flux, care notează că Elon Musk a angajat un regizor pentru a le oferi invitaților o experiență Dracula autentică.
Ba mai mult, la Dracula’s Experience vor fi prezente și Dracula’s Girls, o cunoscută trupă de majorete din Târgoviște, vice-campioane europene.
Până la ora transmiterii acestei știri, nu se știe ce se va întâmpla cu exactitate în Castelul Bran. Cert este că bogații lumii se vor bucura de un cadru superb.
Citește și: Filme de Halloween pentru copii. Producții pe care le poți vedea alături de întreaga familie
Imagini din Castelul Bran. Cum arată locația spectaculoasă în care Elon Musk și bogații lumii vor petrece Halloween-ul
Ridicat acum mai bine de 600 de ani, Castelul Bran continuă să fie unul dintre cele mai spectaculoase locații din lume.
Inițial, el a fost o fortăreață cunoscută sub numele de Dietrichstein, construită de Ordinul Cavalerilor Teutoni în anul 1212, care a fost cucerită de sași spre sfârșitul secolului al XIII-lea.
Construit pe o stâncă, Castelul Bran adăpostește muzeul Bran, care se întinde pe cele patru etaje ale imobilului. Aici se găsesc colecții de ceramică, mobilier, arme și armuri.
Se spune că, pentru scurtă vreme, inima Reginei Maria a fost îngropată aici. O altă legendă care circulă despre acest loc este legată de Dracula.
Personajul Dracula al lui Bram Stoker este un conte transilvan, stăpân al unui castel ridicat undeva pe vârf de stâncă înaltă. Adesea, el este confundat cu Vlad Țepeș, prințul valah.
Cum Castelul Bran este singurul din Transilvania care corespunde descrierii lui Bram Stoker, lumea întreagă se referă la el ca fiind Castelul lui Dracula.
Desi, Dracula – aşa cum este el perceput astăzi – reprezintă un personaj fictiv. Numele lui derivă din porecla dată lui Vlad Ţepeş, domnitor al Ţării Româneşti între 1456-1462 şi în anul 1467, pe care din motive politice istoricii vremii îl descriu ca un despot nemilos şi însetat de sânge.
Probabil asta i-a atras și pe invitații lui Elon Musk, care au dorit să petreceacă Halloween-ul în Castelul Bran.
Nu se știe cât a plătit miliardarul pentru a avea toată locația disponibilă, cert este că banii nu au fost o problemă pentru cel mai bogat om din lume.