Cine va avea prioritate la dozele de vaccin COVID-19, în România. Nelu Tătaru a făcut anunțul!

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat cine va avea prioritate la cele 10 milioane de doze de vaccin COVID-19 ce au fost cerute pentru România.

Cine va avea prioritate la dozele de vaccin COVID-19, în România. Nelu Tătaru a făcut anunțul!

Nelu Tătaru a declarant că un vaccin pentru coronavirus ar putea să fi gata în prima jumătate a anului viitor, iar în a doua jumătate a anului acesta ar urma să fie disponibil pentru populație.

„Noi la nivelul UE, a Comisiei Europene, avem discuții cu tot ce înseamă firmă care în acest moment se află într-un studiu, fază 1 sau fază 2, pentru acele vaccinuri împotriva COVID-19. În măsura în care vom avea rezultate patentate vă vom ține la curent.

Din ce știu eu, până la finalul anului vom avea și o fază trei, iar în primul trimestru al anului viitor vom avea pe piață și aceste vaccinuri anti-COVID, rămânând ca din a doua jumătate a anului viitor să-l avem în masa mare a populației", a spus ministrul.

Cine va avea prioritate la dozele de vaccine COVID-19, în România

Ministrul Sănătății a anunțat că România a cerut 10 milioane de doze pentru a acoperi „măcar jumătate din populație, cu referire specială pentru tot ce înseamnă vârstele extreme, personal medical direct implicat și pentru tot ce înseamnă comorbidități și patologii conexe în cadrul infecției cu coronavirus”.

Două noi simptome ale infecției cu coronavirus, descoperite! Medicii ORL, în alertă! „Este nevoie urgent de acțiune!”

„Surplusul vrem să-l facem efectiv în măsura evoluției pentru tot ce înseamnă patologie coexistentă în a preveni infecția cu coronavirus", a precizat Nelu Tătaru.

Parteneri
3 tipuri de aplicații recomandate femeilor. Ce platforme trebuie să ai pe telefon
Printre numeroasele aplicații recomandate femeilor se numără platforme ce pot ajuta utilizatorii la nivel psihic, dar și fizic. Platformele au avansat de-a lungul anilor și acum oferă opțiuni ce pot ușura viața utilizatorilor.
Catine.ro
Ultimele știri