Antena Căutare

Circulatia sub Podul Basarab, reluata integral cu exceptia tramvaielor

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, sambata, dupa verificarea in teren a stadiului lucrarilor de la Pasajul Basarab, ca de luni circulatia se va relua integral sub pod, cu exceptia tramvaielor si fara a preciza cand va fi dat podul in folosinta.

Oprescu a sosit, sambata, in zona gurii de metrou Basarab, de unde - insotit de directorul general al Administratiei Lacuri si Parcuri (ALPAB), Radu Popa, si directorul Directiei Tranporturi din cadrul Primariei Capitalei, Ion Dedu - a pornit intr-o scurta inspectare a zonei.

Oprescu a anuntat, la inspectie, ca "de luni circula toata lumea, mai putin tramvaiele, care mai au pana sa le fie dat drumul".

Edilul a spus, la finalul inspectiei, ca proiectantul podului a cerut incarcarea maxima a acestuia, si cu tramvaiul.

"Dupa probele astea si reglarea ovanelor dam drumul la pod, aia e o aiureala cu nu dam drumul la pod ca n-avem senzori", a adaugat Oprescu.

Dupa ce l-a intrebat pe unul dintre ingineri care este stadiul precis al lucrarilor la sina de tramvai de pe pod si care este termenul aproximativ de finalizare a lucrarilor, Oprescu a aratat, potrivit raspunsului inginerului, ca in 30 - 45 de zile podul va putea fi dat in folosinta.

Intrebat daca spatiile si zonele verzi din perimetrul podului vor fi utilate cu un sistem automatizat de irigare, primarul a spus ca nu, dar ca "o sa existe sistemul de irigatii automatizat, adica o sa vina in fiecare seara cisterna si o sa ude".

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

Incendiu in Ferentari: 3 copii si un adult, morti!... DN1, blocat de protestatarii de la spitalul Codlea!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x