Live acum
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

O clădire, monument istoric din Galaţi, stă să se prăbuşească

O clădire, monument istoric din Galaţi, stă să se prăbuşească! Primăria are deja proiecte pentru reamenajarea ei. Dar şi o mare problemă. Nu este unicul proprietar al clădirii. Mai există un moştenitor, cu care - din păcate - nu reuşeşte să ajungă la o înţelegere.

În acest timp, Palatul Simion Gheorghiu se degradează puţin câte puţin, zi de zi. Plus că este un adevărat pericol pentru cei care trec pe lângă ea sau îşi parchează maşinile în zonă. Ca să nu-i mai vorbim de adolescenţii teribilişti, care insistă să intra în interior, să vadă ce este acolo.

Construit între anii 1923 şi 1925, Palatul Simion Gheorghiu este unul dintre monumentele istorice ale oraşului Galaţi. Aflată în centrul oraşului, clădirea era reprezentativă pentru zona de promenadă, însă în ultimii ani a devenit un pericol.

Primăria are în vedere securizarea acestei clădiri, am pus inclusiv panouri la ferestre pentru a nu se putea intră în ea. Obiectivul e să punem în valoare această clădire și chiar să îi dăm o utilitate. Avem chiar două proiecte puse pe hârtie: unul este o casă a artelor sau chiar un incubator de afaceri, spune Ovidiu Matache

Însă pentru ca proiectele să poată deveni realitate, primăria mai are de trecut un hop. Trebuie să ajungă la un acord cu unul dintre moştenitorii foştilor locatari pentru a deveni unicul proprietar. Numai că negocierile durează mult, iar clădirea mai are puţin şi se prăbuşeşte.