Antena Căutare

Clasa pregatitoare va ramane in scoli

Problema clasei pregatitoare a fost transata. Dupa multe declaratii contradictorii, premierul si ministrul Educatiei au decis sa pastreze clasa pregatitoare in scoli si sa nu o mute la gradinita. Parintii si profesorii au luptat sa nu se infiinteze clasa pregatitoare, dar acum nu vor nici sa auda ca s-ar putea desfiinta.

Guvernantii s-au incurcat in declaratii despre clasa pregatitoare. Ba o muta la gradinita, ba o lasa la scoala.

Pana si cei mai mari critici ai clasei pregatitoare au schimbat foaia. “Daca anul trecut eram una dintre cele mai opozante ale clasei pregatitoare, anul acesta va spun cu mana pe suflet: aceasta clasa pregatitoare este un beneficiu major pentru copii”, a declarat directorul adjunct al unei scoli din Pitesti.

Nu toti parintii gandesc la fel. Unii spun ca, pentru copiii lor, clasa pregatiroare reprezinta un efort mult prea mare sau ca aceasta ar trebui integrate in anii de gradinita: “Rolul clasei zero ar fi la gradinita. Fiind intr-o scoala, sunt multe clase, copii mai mari trebuie tot timpul supravegheati, la modul sa faci litere, sa inveti sa scrii, nu e normal”

Peste 160.000 de copii sunt in clasa pregatitoare. Din primavara, este randul altor zeci de mii. Ministrul Educatiei mai are de stabilit regulile de inscriere pentru a evita scandaluri si alte cozi in curtile scolillor.

Dinu Patriciu, primele declaratii dupa transplantul de ficat: "Planuiesc sa revin in Romania pentru afaceri"... Observaor Special: Romanii sunt dependenti de fast-food, iar Oana Lis este exemplul perfect...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x