Antena Căutare

Claudiu Saftoiu: “A fost necesara desfiintarea TVR Cultural. Avea costuri de 650.000 de euro pe luna”

Claudiu Saftoiu, presedintele-director general al SRTv, a declarat, vineri seara, în emisiunea "Vorbe Grele", la Antena 3, ca a fost necesara desfiintarea TVR Cultural, în contextul situatiei financiare dificile în care se afla Televiziunea Romana, precizand ca TVR Cultural avea costuri de 650.000 de euro pe luna.  Postul si-a suspendat emisia pe 15 septembrie, la ora 23:59.

Intrebat de ce a desfiintat TVR Cultural, Claudiu Saftoiu a spus: "Pentru ca trebuia desfiintat (...) Cand in casa in care traiesti nu mai intra bani, va trebui sa faci de asa maniera incat sa inchizi o camera sau alta si sa te multumesti cu ceea ce se mai poate". În acest context, el a precizat ca TVR Cultural avea cheltuieli de 650.000 de euro pe luna.

Totodata, Saftoiu a spus ca TVR 3 avea costuri asemanatoare cu TVR Cultural, dar "a ramas in picioare" deoarece CA al TVR a dorit lucrul acesta. "Eu am avut o oferta maximala - TVR 3, TVR Info si TVR Cultural sa fie suspendate pana la vremuri mai bune. Nu s-a putut cu TVR 3. Am acceptat lucrul acesta, ca sa nu cada complet planul de redresare. Am cerut insa costuri zero pentru acest post", a spus Saftoiu, precizand ca pe TVR 3 se difuzeaza reluari si transmisiuni din studiorile teritoriale ale Televiziunii Romane.

Potrivit lui Saftoiu, TVR Cultural, prin natura lui, avea costuri de productie relativ mari. "Mergea si difuza transmisiuni directe de la festivaluri muzicale, de la festivaluri teatrale, iar lucrurile acestea aveau costuri. Din pacate, audienta era una destul de scazuta", a spus Saftoiu.

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro!

Foto: Intact Images

Statul roman, obligat sa achite 8.000 de euro unui barbat care n-a primit concendiu parental... Romanul care a spart conturile NASA si-a reluat meseria de hacker. Tanarul a fost eliberat acum zece zile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x