Antena Căutare

Cluj 2018. Ce orașe fac parte din Alianța Vestului

Cluj 2018. Ce orașe fac parte din Alianța Vestului. Află ce orașe din Transilvania și Banat fac parte din Alianța Vestului realizată pentru interconectare între orașe și pentru accesarea de fonduri europene

Cluj 2018. Ce orașe fac parte din Alianța Vestului
Alianța Vestului | ziuadecluj.ro

Alianța Vestului a fost formată de primarii celor 4 mari orașe din Banat și Transilvania. Scopul acestei alianțe este de conecta aceste orașe prin autostrăzi și linii ferate de mare viteză. De aceea, edilii se străduiesc să obțină finanțare de la Bruxelles.

Primarii orașelor Timișoara, Oradea, Arad și Cluj-Napoca au hotărât să dea naștere Patrulateralei Vestului. Această alianță va sprijini viitoarele proiecte și colaborări dintre aceste orașe. Prin intermediul acesti alianțe, edilii urmăresc să dea un exemplu tuturor celorlalți primari din țară, arătând că prin cooperarea mai multor zone din țară se vor putea face schimbări majore.

Cei patru primari sunt Emil Boc, Ilie Bolojan, Gheorghe Falcă și Nicolae Robu. Intenția lor este să integreze în această alianță și alți primari care doresc sa obțină fonduri europene pentru repararea și construirea de drumuri și autostrăzi.

Primarii din mai multe orașe din vestul țării au luat parte la evenimentul Hub Urban Talks. Acest eveniment a avut ca prim scop găsirea de soluții pentru a rezolva problem locale și pe cele din mediul de afaceri. La baza evenimentului se află și dorința de a transforma orașul Timișoara, și dacă e posibil și restul orașelor din țară, într-un oraș sustenabil și inteligent.

Un alt avantaj al acestui parteneriat între cele 4 orașe este că fiecare primar are susținerea locuitorilor orașului din care provine. Cetățenii sunt mândrii de faptul că primarii doresc să schimbe ceva și să ducă măcar parte din țara noastră pe drumul pe care trebuie. Dorința de inovație și spiritual de echipă îi va ajuta pe cei patru edili să obțină fondurile necesare pentru a face schimbările de care e nevoie.

Sursă foto: ziuadecluj.ro

Mii de locuri de muncă, disponibile pentru românii! Salariile sunt de mii de EURO! Ce trebuie să faci... Familia româncei ucise în Marea Britanie nu are bani pentru a-i repatria trupul. Gestul extraordinar făcut de rudele tin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x