Antena Căutare

Update: Doua persoane au murit in ultima saptamana din cauza virusului AH1N1

Cu gripa nu mai e de joaca! Doi romani au murit in ultima saptamana, dupa ce s-au infectat cu virusul AH1N1. Altii au avut nevoie de ingrijiri medicale, iar specialistii spun ca virusul are toate conditiile sa se raspandeasca.

UPDATE 20:30 - Gripa poate lovi oricand cu putere. Vremea se raceste, iar virusul se transmite mai usor cand temperaturile sunt scazute, asa ca doctorii se asteapta la un val de imbolnaviri si in zilele urmatoare. In plus, copiii au reinceput scoala, iar in comunitati virusul circula mai repede. Pana acum au fost confirmate 17 cazuri de gripa, in toata tara.

Cele mai multe dintre acestea, 10 la numar, sunt infectii cu virusul AH1N1, cel care a declansat pandemia, in 2009, si care a fost raspunzator pentru cel putin 100 de morti, doar in Romania. Este, se pare, tulpina cea mai agresiva dintre cele trei care circula anul acesta si a facut si primele doua victime: doi pacienti cu varste peste cincizeci de ani.

Exista si o veste buna: vaccinul antigripal ne protejeaza de toate cele trei tulini care circula, asa ca cine s-a imunizat deja e la adapost.

Gripa noua a adus deja doliu intr-o familie din Ludus. Un barbat de 61 de ani a fost ucis de virusul AH1N1. Omul s-a tratat acasa, dupa ureche.Omul a ajuns la Spitalului de Boli Infectioase din Cluj cu ambulanta, la cinci zile dupa debutul bolii, iar la scurt timp, s-a stins. Analizele trimise la Institutul Cantacuzino au confirmat prezenta virusului mortal.

Barbatul suferea si de alte afectiuni, care i-au slabit si mai mult organismul in fata bolii. In plus, barbatul a facut greseala sa se trateze acasa cu medicamente impotriva racelii.

Un alt barbat, in varsta de 41 de ani a ajuns si el la spital infectat cu virusul AH1N1. Spre norocul lui, la timp. Medicii clujeni spun ca acesta reactioneaza foarte bine la tratament, iar maine s-ar putea chiar sa il si externeze.

Tragedia unei familii din Lupeni: fiul lor a decedat in Spania, dar parintii nu au bani ca sa ii aduca trupul in Romania... Mielul de Paste va fi mai scump anul acesta, din cauza secetei din 2012...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x