Antena Căutare

Tragedia unei familii din Lupeni: fiul lor a decedat in Spania, dar parintii nu au bani ca sa ii aduca trupul in Romania

Fiul s-a prapadit la peste 3000 de kilometri distanta. Iar parintii nu au bani sa-l aduca acasa sa- l ingroape crestineste. In Spania va fi inhumat intr-un cimitir al saracilor unde familia n-ar putea ajunge vreodata sa-i aprinda o lumanare. Iar la toate astea se adauga multe framantari si intrebari fara raspunsuri.

“Deja au trecut 2 luni de zile. Eu nu stiu nimic de copilul meu. Nu pot sa-l inhumez. Nu pot sa-i fac cele necesare:, isi incepe o mama indurerata povestea.

Octavian Matei avea 35 de ani si din 2000 se stabilise in Spania. Lucra la un magazin. Singura vizita pe care a mai facut-o in tara a fost in 2007. De atunci, familia nu l-a mai vazut decat in poze.

Corespondau in schimb prin telefon sau prin mesaje. Asa a vorbit cu mama lui si pe 11 decembrie, la ora 13. I-a spus ca este bine, ca de obicei. Si totusi, 4 ore mai tarziu, in aceeasi zi, familia lui Octavian a primit teribila veste.

“La ora 5 am primit un tel de la familia la care statea el ca a decedat”, spune mama romanului.

Din putinul pe care-l aveau parintii au strans banii de calatorie, iar mama a plecat in Spania. Socul pe care l-a avut acolo insa nu o sa-l uite niciodata. I s-a spus ca fiul ei si-ar fi pus capat zilelor aruncandu-se de la etaj.

“In scara blocului s-a gasit sange si acum ma intreb daca s-ar fi aruncat cum a aparut acel sange in scara blocului? Eu nu sunt lamurita. Nu stiu daca a fost crima sau ce s-a intamplat cu copilul meu. Nimeni de acolo nu m-a lamurit in acest sens”, spune, socata, femeia.

Mama lui Octavian a mers la Consulatul Romaniei din Castellon, a ajuns chiar si la Ministerul de externe, dar formalitatile sunt anevoiase. Asa au trecut 2 luni si trupul fiului ei a ramas tot in Spania. I s-ar fi spus si ca de inhumarea tanarului ei s-ar putea ocupa primaria. Dureaza cel putin 6 luni, iar parintii nu vor fi anuntati nici cum a fost inhumat fiul lor sau daca a fost incinerat, nici unde se va intampla asta.

Familia si-ar dori sa-si aduca fiul acasa, dar. nu-si permite asta. “Eu am o pensie de 740 de lei, sotul meu are o pensie de 920. Am un baiat de 15 ani in intretinerea mea. Am fetita care nu are serviciu. Avem probleme si cu sanatatea”, spune indurerata femeia, despre situatia imposibila in care se gaseste.

“Nu stiu cum sa procedez. Costa enorm de mult chletuielile de transport. Si chiar si acolo daca l-am ingropa, tot ne costa vreo 3.000 de euro”, continua femeia.

Familia asteapta inca raspunsurile autoritatilor spaniole. Oamenii vor sa stie cum a murit fiul lor, pentru ca sunt convinsi ca Octavian nu ar fi putut sa-si puna capat zilelor.

Campina: Un politist a fost gasit mort de sotia sa. Se pare ca barbatul s-a sinucis... Update: Doua persoane au murit in ultima saptamana din cauza virusului AH1N1...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x