Live acumFilm: Scurtcircuit (Romania 2017)
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin! (r)

Alertă! Cod galben de inundații, în țară! Zonele afectate, în următoarele ore

O avertizare de Cod galben de inundații a fost emisă, joi, de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), pentru următoarele ore.

Alertă! Cod galben de inundații, în țară! Zonele afectate, în următoarele ore!

Potrivit hidrologilor, avertizarea de Cod galben de inundaţii este valabilă până la ora 20:00, pe râuri din nord-estul ţării.

Conform prognozei, se vor înregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide, creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie, pe râurile din bazinele hidrografice: Bistriţa - afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Straja - amonte S.H. Frunzeni şi Tazlău - bazin amonte S.H. Scorţeni (judeţele Neamţ şi Bacău).

Cum va fi vremea în cea de-a doua parte a verii. Director de la ANM: „Este confirmat”

Hidrologii precizează că fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Nechit, Iapa şi Tazlău - bazin superior.

Avertizări de Cod galben de ploi, în țară

De altfel, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis câteva avertizări de Cod galben de ploi.

Până la ora 16:00, este valabil un Cod galben de ploi în județul Bacău. Se anunță averse ce vor cumula 25...30 l/mp, grindină, intensificări ale vântului și cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice.

Tot până la ora 16:00, este Cod galben de ploi și în județul Braşov. Aici, aversele vor cumula local 20-25 l/mp, vor fi frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro