Live acum
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin! (r)

Cum va fi vremea în cea de-a doua parte a verii. Director de la ANM: „Este confirmat”

Vremea în cea de-a doua parte a verii va urma aceeaşi tendinţă pe care a avut-o prima parte, potrivit Gabrielei Băncilă, director meteorologie operaţională din cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Cum va fi vremea în cea de-a doua parte a verii. Director de la ANM: „Este confirmat”

„Frecvenţa evenimentelor meteo care pot produce pagube prin intensitatea lor ridicată este una în creştere şi este confirmată şi de ceea ce se întâmplă în teren, dar şi de acest număr ridicat de avertizări Cod roşu de vreme severă pe care ANM le-a emis.

Ne referim în acest an la o frecvenţă foarte ridicată a episoadelor în care s-au înregistrat cantităţi importante de apă pe intervale scurte de timp, ceea ce a făcut ca luna iunie a anului 2020 să se situeze pe locul cinci în topul celor mai ploioase luni iunie de la noi din ţară.

Se pare că şi a doua parte a verii va fi una cu multe fenomene meteorologice care să reprezinte sau care să caracterizeze aceeaşi tendinţă pe care a avut-o prima parte a verii, respectiv de la intervalele în care instabilitatea atmosferică este pronunţată, la intervale în care vremea este călduroasă, disconfortul termic este în creştere şi chiar zile cu caniculă", a spus Gabriela Băncilă, potrivit Agerpres.

Potrivit ANM, din 9 iunie până în prezent s-au emis 115 avertizări Cod roşu. De la începutul anului sunt 120. În vara anului 2019 au fost doar 64, iar pe tot anul 2019 doar 79.

Prognoza meteo pentru miercuri, 15 iulie

Miercuri, 15 iulie, vremea va continua să se încălzească uşor, iar local în sud va deveni călduroasă după-amiaza. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza în zonele de munte, iar noaptea îndeosebi în vest, nord-vest şi centru, dar numai pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată, posibil însoţite de descărcări electrice.

Potrivit meteorologilor, vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în cursul zilei, în Dobrogea, în sudul Banatului şi pe crestele montane.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 şi 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime între 8 şi 19 grade.

În Bucureşti, vremea se va menţine frumoasă şi va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârşitul nopţii. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 29...30 de grade, iar cea minimă va fi de 14...17 grade.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro