Căutare Live

Ploile torențiale fac prăpăd în țară! Zeci de județe din țară, sub cod portocaliu de inundații

Hidrologii au emis o avertizare Cod portocaliu de inundaţii pentru râuri din 22 judeţe din ţară. Potrivit specialiştilor, în aceste zone se pot semnala viituri şi creşteri ale debitelor unor râuri cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

Hidrologii au emis o avertizare Cod portocaliu de inundaţii pentru râuri din 22 judeţe din ţară. Potrivit specialiştilor, în aceste zone se pot semnala viituri şi creşteri ale debitelor unor râuri cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis avertizări Cod portocaliu care vizează râuri din mai multe judeţe din ţară.

Citește și: Vremea în weekend 21 - 23 iunie 2019. Prognoza meteo anunță cu furtuni și cantități de apă însemnate

Astfel, până duminică noaptea, la ora 24.00, sunt vizate râuri din judeţele Maramureş, Bistriţa Năsăud, Suceava, Harghita, Neamţ, Bacău, Botoşani şi Iaşi, iar alte râuri din judeţele Alba, Sibiu, Hunedoara, Arad, Timiş, Caraş Severin, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Argeş, Vâlcea, Olt, Teleorman şi Dâmboviţa sunt sub avertizare Cod portocaliu de duminică de la ora 15.00 până luni la ora 24.00.

Citește și: Vremea pe patru săptămâni. ANM: un nou val de caniculă lovește România

Potrivit specialiştilor, în aceste zone se vor semnala scurgeri pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite pe unele râuri, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

Hidrologii au anunţat că până luni, la ora 16.00, râuri din majoritatea judeţelor ţării sunt sub avertizare Cod galben de inundaţii. Sunt vizate judeţele Maramureş, Satu Mare, Bistriţa Năsăud, Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, Hunedoara, Harghita, Mureş, Sibiu, Alba, Timiş, Caraş Severin, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Covasna, Braşov, Argeş, Vâlcea, Olt, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman, Ilfov, Prahova, Ialomiţa, Buzău, Vrancea, Neamţ, Bacău, Suceava, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Suceava, Botoşani, Iaşi, Constanţa şi Tulcea.

România, între caniculă și ploi torențiale! Meteorologii anunță vijelii puternice și grindină și la începutul săptămânii... Se dau bani de la stat pentru copiii înscriși la grădiniță! În ce condiții pot primi 100 lei pe lună...
Parteneri
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Se apropie un eveniment în familie și vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un tort delicios și spectaculos? Îți oferim o rețetă de tort Mozaic cu aspect de tablă de șah, care îi va cuceri pe toți invitații.
Catine.ro
Ultimele știri