Antena Căutare

Este sau nu Codrut Marta cel arestat in Republica Dominicana?

Fostul sef de cabinet al lui Sorin Blejnar la Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Codrut Marta, urmarit penal pentru evaziune fiscala, a fost arestat. El a fost prins de vamesii din Republica Dominicana. Aceasta a fost stirea la prima ora a diminetii. Apoi...

Marta, care a fost dat in urmarire internationala inca din luna mai, a incercat sa intre in Republica Dominicana cu un pasaport lituanian fals. Acum, cel mai probabil, va fi extradat in Romania unde trebuie sa dea explicatii intr-un dosar de evaziune fiscala in care prejudiciul se ridica la 15 de milioane de euro.

Codrut Marta s-a recomandat sub numele de Arei Argead in momentul in care vamesii din statiunea dominicana Sosua i-au cerut documentele. Dupa ce s-au uitat pe pasaportul sau si-au dat seama ca ceva este in neregula si au decis arestarea lui.

Imaginea difuzata de politia dominicana

Asa a luat sfarsit o urmarire care a inceput in urma cu mai bine de doua luni. Pe 25 mai Andreea Marta le-a spus politistilor ca sotul ei a disparut. Cele mai multe voci au spus ca acesta ar fi fugit din tara pentru ca ar fi incalcat legea in perioada in care a fost mana dreapta a lui Blejnar. S-a spus chiar ca Marta ar duce o viata lipsita de griji in Monte Carlo.

Luna trecuta, autoritatile romane au aflat motivul pentru care Marta a disparut. Acesta ar fi protejat o retea specializata in tranzactii ilegale cu motorina. Pe 11 iulie, judecatorii Curtii de Apel din Capitala au emis un mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele sau.

Cateva zile mai tarziu si sotia sa a ajuns dupa gratii. Aceasta este acuzata ca ar fi condus o retea de prostituate de lux care ii deservea pe cei mai bogati oameni de afaceri din Romania. Oricum, Codrut Marta nu s-a intors in tara, iar sotia sa a fost eliberata in urma recursului.

Aceasta a fost vestea la prima ora a diminetii. Dupa ce presa dominicana a publicat o fotografie a unui "roman arestat la Puerto Plata", purtatorul de cuvant al Politiei, generalul Maximo Baez Aybar a confirmat ca este vorba despre romanul Alexandru Codrut Marta, urmarit de Interpol. Peste cateva clipe, venea si comunicatul IGPR care nega ca Marta ar fi sost arestat.

" In vederea localizarii urmaritului international Marta Codrut, Politia Romana a avut schimb de date si informatii cu mai multe tari membre Interpol, inclusiv cu Politia Dominicana, dar pana in acest moment nu s-a confirmat indubitabil prezenaa acestuia pe teritoriul acestor state.Politia Romana se afla în permanenta in contact cu O.I.P.C. -Interpol, iar în momentul in care se va detine o astfel de informatie, o vom comunica, de indata".

Guvernul desfiinteaza Spitalul de Dermato-Venerologie "Scarlat Longhin" din Bucuresti... A vrut sa dea foc cainelui care l-a muscat, dar a incendiat tot satul!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x