Antena Căutare

Codruta Kovesi despre prinderea lui Boldea: "Nu e un impediment ca nu avem acord de extradare cu Kenya"

Procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, a explicat astazi faptul ca aducerea in tara a deputatului Mihail Boldea nu depinde de exista unui tratat de extradare cu tara in care s-ar afla acesta.

"Poate fi adus in Romania. Nu e un impediment faptul ca nu avem un acord de extradare cu Kenya. Va reamintesc ca Nicolae Popa a fost adus in tara din Indonezia, desi nu aveam nici o intelegere cu aceasta tara", a spus Codruta Kovesi.

Procurorul general a luat si apararea procurorului de caz. "A fost supus unei presiuni mediatice extraordinare in un an si jumatate. A fost reclamat si anchetat. El si sotia lui nu au dormit 48 de ore. Nu s-a gandit ca deputatul ar putea parasi tara", a explicat Codruta Kovesi.

Pe de alta parte Inspectia Judiciara a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) s-a autosesizat si verifica "aspectele semnalate de mass-media" privind plecarea din tara a deputatului Mihail Boldea, informeaza Mediafax.

"Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu cu privire la aspectele aparute in mass-media in legatura cu plecarea din tara a inculpatului Boldea Mihai, cercetat de DIICOT - Serviciul Teritorial Galati. In raport de continutul articolelor de presa, Serviciul de inspectie judiciara pentru procurori urmeaza a efectua verificari prealabile, potrivit competentelor", se arata in comunicatul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Foto: Intact Images

Primaria Sectorului 3 cheltuieste pe metrul patrat de spatiu verde de 30 de ori mai mult decat Viena... Basescu: “Boldea a fost in Kenya. Plecarea lui din Romania, o greseala a procurorilor”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x