Detalii ȘOCANTE ies la iveală, la trei ani de la Colectiv! LOVITURA primită de români de la autorități

Ies la iveală detalii cumplite, la trei ani de la cumplitul incendiu de la Colectiv! Reporterii Observator au descoperit ceea ce autoritățile încearcă să ascundă!

Ies la iveală detalii cumplite, la trei ani de la cumplitul incendiu de la Colectiv! Reporterii Observator au descoperit ceea ce autoritățile încearcă să ascundă!

La trei ani de la Colectiv, România nu poate trata cazurile grave de arşi. Mai sunt doar șase paturi la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie si Arsuri, iar unica bancă de piele din ţară a fost închisă!

Azi, Ministerul Sănătăţii se laudă cu proiecte de amploare. Momentan, doar pe hârtie. De şase luni ar fi bani pentru construirea a patru centre cu bănci de ţesuturi, dar până acum nu s-a turnat nici măcar o fundaţie.

COLECTIV 3 ANI. În urmă cu trei ani, erau 15 paturi la Spitalul de Arsuri. După un an...14! Acum? Sunt doar 6! În total, în Capitală avem 11 paturi pentru victimele cu arsuri grave, spune ministrul Sănătăţii. Şi singura bancă de piele care a existat vreodată în România a fost închisă, după ce a funcţionat 22 de ani.

În urmă cu trei ani, când s-a întâmplat incendiul de la Colectiv, în rezervele Spitalului Grigore Alexandrescu erau şapte mii de centimetri pătraţi de piele. Acum nu mai e nimic! În data de 14 februarie, anul acesta, activitatea băncii de piele a fost suspendată. Din lipsă. de.orice. Personal, aparatură, spaţii de depozitare, resurse financiare. Toate insuficiente.

COLECTIV 3 ANI. Reporterii noştri au vorbit cu mai mulţi medici din Spitalului Grigore Alexandrescu. Toţi recunosc că banca de ţesuturi era o improvizaţie, dar susţin că, de fapt, niciodată nu a funcţionat altfel decât pe bază de voluntariat şi din fonduri proprii. O soluţie a fost găsită, în 2014, însă doar pe hârtie: construcţia a altor patru centre în Iaşi, Timişoara, Târgu Mureş, Bucureşti.

Până atunci, ne gândim cu teamă la forţa de reacţie a autorităţilor. Ce s-ar întâmpla în cazul unui nou Colectiv?!

Se împlinesc trei ani de la incendiul din Clubul Colectiv: 65 de morţi și peste 200 de răniţi. Un bilanţ tragic care...nu a schimbat nimic!

Ultimele știri