Antena Căutare

10.000 de oameni rămân fără locuri de muncă. Europa se îndreaptă spre o mare recensiune economică

Șoc pe piața auto! S-au anunțat concedieri pe bandă rulantă. O mare companie atuto a făcutun anunț șocant. Acest eveniment poate genera o mare recensiune economică la nivel european.

10.000 de oameni rămân fără locuri de muncă. Europa se îndreaptă spre o mare recensiune economică
Daimler și Audi dau masiv oameni afară

Grupul German Daimler, care deține și Mercedez-Benz, a anunțat că urmează să dea afară 10.000 de angajați la nivel mondial. Anunțul vine după ce compania Audi, membră a grupului Volkswagen, a anunțat că va concedia 9.500 de oameni în Germania.

Ambele companii spun că au nevoie să facă economii pentru a trece la producerea de mașini electrice.

Daimler a explicat: „Tranziția către mijloace de mobilitate fără emisii necesită investiții majore, motiv pentru care Daimler a anunțat la mijlocul lunii noiembrie că va lansa un program pentru a crește competitivitatea, inovația și puterea investițiilor”.

Potrivit BBC, compania va reduce costurile cu personalul cu 1,4 miliarde de euro până în 2022, iar numărul pozițiilor de management va fi redus la nivel mondial cu 10%. Daimler are peste 300.000 de angajați și fabrici în 17 țări.

În același timp, Audi a anunțat că reducerea personalului va însemna economii de 6 miliarde de euro. Cu toate acestea, constructorul german a spus că producția de mașini electrice va crea 2.000 de noi locuri de muncă.

Citește și:

Se fac angajări la stat. Posturi la Universitate, primării, spitale, școli și alte instituții publice pentru români, cu și fără experiență

Ministrul Dezvoltării: Eliminarea dezangajării de fonduri europene de 306 milioane euro până la finalul anului, un obiectiv major. Angajaţii însurubaţi prin sistemul PCR să-şi găsească locuri de muncă în altă parte

Rezervele valutare administrate de BNR au scăzut cu 1,09 miliarde euro în noiembrie, la 33,817 miliarde euro... Femeia din Roman care și-a bătut copila cu mătura a recunoscut! Totul are legătură chiar cu sora ei! „De mult a vrut să ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x