Antena Căutare

Complicele, pedepsit mai aspru decat hotul

104 ani de inchisoare au trimit in total 11 dintre inculpatii din dosarul "Aurul dacilor". Acesta s-a judecat timp de 4 ani si jumatate la Tribunalul Hunedoara, iar 13 persoane au fost acuzate ca au gasit in siturile arheologice din Muntii Orastiei 15 bratari dacice din aur, pe care le-ar fi traficat apoi, in mare parte, pe piata neagra din strainatate.

In sentinta se arata ca unul dintre inculpati, Iulian Ceia, a fost condamnat la 12 ani de inchisoare si 4 ani interzicerea unor drepturi pentru "complicitate la infractiunea de furt calificat de obiecte de patrimoniu din situri arheologice cu consecinta pierderii acestor bunuri pentru patrimoniul cultural national".

In schimb, in acelasi dosar Hidisan Ciprian State, Nedelcu Ion, Nistor Adrian Marcel, Nistor Florin Ioan, Nedelcu Mugur Niu, Zerkula Mihai si Magda David au fost condamnati la 11 ani (primul) si respectiv 10 ani si 4 ani interzicerea unor drepturi civile - ceilalti, pentru "infractiunea de furt calificat de obiecte de patrimoniu din situri arheologice cu consecinta pierderii acestor bunuri pentru patrimoniul cultural national".

Tot articolul, in Jurnalul National

Suceava: Sfasiata de caini... Atentie, porci la volan!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x