Căutare Live

Concurenţă record la Politehnică. Mii de tineri se luptă să intre la facultăţile din Bucureşti

Mii de tineri se luptă să intre la facultăţile din Bucureşti care pregătesc ingineri, meseria despre care spun că nu scoate şomeri. Studenţii de la Automatică sau cei de la Transporturi îşi găsesc de lucru cât încă sunt în şcoală.

Mii de tineri se luptă să intre la facultăţile din Bucureşti care pregătesc ingineri, meseria despre care spun că nu scoate şomeri. Studenţii de la Automatică sau cei de la Transporturi îşi găsesc de lucru cât încă sunt în şcoală.

Când au deja diploma în mână, mulţi negociază, chiar şi în România, pentru câteva mii de euro pe lună. Printre candidaţi, sunt la fel de multe fete ca şi băieţi, deşi, acum un deceniu, la Politehnică, abia dacă existau câteva studente.

Miruna, Maria şi Daniela sunt trei prietene pasionate de programare. Pentru admiterea la Automatică şi Calculatoare se luptă cei mai mulţi tineri care se visează ingineri de succes, poate chiar într-o ţară din Occident.

La specializarea Calculatoare de la Automatică, sunt 7 candidaţi pe un singur loc. La fel şi la Facultatea de Electronică. Asta înseamnă că dacă vor să intre la buget, tinerii trebuie să ia peste 9 şi la matematică, şi la fizică. Numărul candidaţilor de la Politehnica creşte cu aproape 500 de tineri de la an la an. Iar dacă acum 10 ani, procentul fetelor nu ajungea la 20%, acum, la examenul de admitere, procentul a depăşit 45%.

Emoţii au avut astăzi şi candidaţii la facultatea de medicină din Braşov. Au fost primii din ţară care au dat examenul, iar concurenţa a fost pe măsură: 14 candidaţi pe un singur loc de la stat. Cei care nu vor intra la locurile de la stat, vor fi nevoiţi să scoată din buzunar 6 mii de lei pentru un an de studiu.

Facultatea de Automatică şi Calculatoare - 7/loc

Facultatea de Transporturi- 6 candidaţi/loc

Facultatea de Electronică - 5 candidaţi/loc

-38,5 grade în România! 17 oameni morți. ”Am găsit câinele înghețat în picioare. Seara era viu. La 6.30, decedat!”... Doi părinţi au fost reţinuţi, iar cei patru fii ai lor au ajuns la Protecţia Copilului, după ce au atacat câțiva agenţi ...
Parteneri
Alimente care afectează memoria și concentrarea: 5 categorii ce pot duce la depresie sau demență
Indiferent de vârsta pe care o ai, nu este niciodată prea târziu să-ți regândești stilul alimentar. Este foarte importantă alimentația pentru ca memoria și concentrarea să rămână intacte pe măsură ce trece timpul. În cazul în care te-ai hotărât să ai grijă de memoria și de sănătatea creierului, iată 5 alimente care afectează memoria și concentrarea.
Catine.ro
Ultimele știri