Antena Căutare

Consilierii generali au aprobat reabilitarea Cimitirului Bellu

Concesionarea serviciului de termoficare al Capitalei a fost un punct fierbinte al discutiilor de ieri din cadrul sedintei Consiliului General. Spi¬ritele s-au incins de la un studiu prezentat in exclusivitate ieri in Jurnalul National si comandat de municipalitate.

Pentru ca o parte dintre alesi au sustinut ca studiul cu pricina le-a fost dat doar de cateva ore, discutiile pe tema privatizarii au fost amanate pentru sedinta viitoare. „In 2012 nu mai putem acoperi nici macar un sfert din cat consuma populatia. Sustin concesionarea serviciului, asa cum s-a facut in 1999 cu cel de apa si canal. Sunt multinationale din SUA, Elvetia, Franta si Italia interesate de RADET", a declarat primarul general, Sorin Oprescu.

Municipalitatea ia in considerare majorarea pretului la gigacalorie la 200 de lei sau la 250 de lei fara TVA incepând cu luna aprilie 2011, fata de nivelul actual de 124 de lei cu TVA la care populatia plateste caldura. Al doilea subiect controversat si taxat de o parte a consilierilor generali a fost legat de investitiile de peste 21 de milioane de euro pe care Administratia Cimitirelor intentiona sa le faca in 18 amplasamente. Proiectele privind „Instalatii apacanal in toate cimitirele si crematoriile din Capitala", alimentarea cu energie electrica a cimitirelor Berceni si Domnesti, pictarea Capelei Cimitirului Vest si reabilitarea si consolidarea Crematoriului Cenusa au fost respinse.

Alesii locali au aprobat centrala pentru incalzire la cimitirul Tudor Vladimirescu si reabilitarea Cimitirului Bellu, unde vor fi introduse retele de apa si canal, iluminat public. Spatiul va fi amenajat din punct de vedere peisagistic si va avea si o televiziune cu circuit inchis care va supraveghea monumentele istorice.

sursa:Jurnalul.ro

Vremea intra intr-un proces de incalzire. Vezi prognoza!... Statul nu mai plateste pagubele produse de soferi pe drumuri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x